Cursus Eerste Hulp door het Rode Kruis Papendrecht

01 oktober 2007

PAPENDRECHT - Het Rode Kruis, afdeling Papendrecht, organiseert in het nieuwe seizoen weer een cursus Eerste Hulp voor deelnemers van 15 jaar en ouder. De cursus begint maandag 15 oktober 2007 om 19.45 uur in het Rode Kruisgebouw, Duivenstraat 70. De cursusduur is 12 lesavonden, telkens op maandagavond.
De cursus wordt afgesloten met een examen. Geslaagde deelnemers ontvangen het diploma Eerste Hulp, het vroegere EHBO-diploma. Zij zijn dan volwaardig eerstehulpverlener. Het diploma is twee jaar geldig.
De kosten voor de cursus bedragen € 50,- Dit is inclusief cursusmateriaal.

Het nut van een diploma Eerste Hulp
Op de cursus leert u hoe u moet handelen bij iemand die pijn heeft in de borststreek. En wat u moet doen wanneer iemand een been gebroken heeft of wanneer iemand een open wond heeft. En hoe u moet handelen bij een bewusteloos slachtoffer. Ook leert u wat u beslist niet moet doen in bovengenoemde gevallen.
Thuis, maar ook buitenshuis is het bezit van zo’n diploma waardevol. Veel bedrijven stellen het op prijs dat werknemers eerste hulp kunnen verlenen en belonen hen ervoor. Sportverenigingen waarderen het dat leden of ouders, die wedstrijden van hun kinderen bijwonen, in het bezit zijn van een diploma Eerste Hulp.
Kerkgenootschappen zullen blij zijn als enkele van hun leden gediplomeerd eerstehulpverlener zijn, voor het geval er tijdens een kerkdienst iemand onwel wordt.
Verder is het diploma Eerste Hulp een pré voor studenten die medicijnen willen gaan studeren.

Inlichtingen
Voor inlichtingen over de cursus of voor aanmelding: bel Hans Stout, telefoonnummer 06 - 51 75 14 81.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.