Nederland Record voor masters AV Passaat

01 oktober 2007
Nederland Record voor masters AV Passaat

PAPENDRECHT -Afgelopen zondag zijn de mannen in Amstelveen Nederlands Kampioen geworden in de masters categorie 55 + op het onderdeel 4 X 800 meter estafette. Hierbij vestigden zij direct een Nederlands Record. Dit is een volgend succes passend in het succesvolle jaar van de fusie vereniging AV Passaat. Onder ideale weersomstandigheden en een perfecte ambiance (er werden op dit NK in Amstelveen ongeveer 600 estafettes verlopen) kwam de ploeg tot een tijd van 11 minuten en 15 seconden.

Alex Halter wist als start loper direct een goede aanzet tot dit succes te geven. De wissel met Arie van der Leun verliep soepel waardoor de vaart er goed in bleef. Arie wist het stokje vervolgens binnen het wisselvak aan Albert Stehouwer te geven die op zijn karakteristieke loopwijze het publiek verbaasde met zijn snelheid. De slotloper Cor Terlouw wist vervolgens zijn 2 rondjes dusdanig snel te lopen dat het Nederlands record op 11 minuten en 15 seconden in bezit kwam van de 55+ mannen van AV Passaat. De mannen werden hierbij gecoached door de reserve loper Frans Bouter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.