Kamerman winnaar Westpoldertoernooi

24 september 2007

PAPENDRECHT -Deelnemers uit drie provincies konden zaterdag niet voorkomen dat de grootste beker van het jaarlijkse Westpoldertoernooi in Papendrecht binnen de gemeentegrenzen bleef. Gijsbert Kamerman uit Papendrecht werd de winnaar.

Kamerman speelt overigens niet bij de organiserende schaakvereniging Papendrecht-Alblasserdam, maar bij Charlois Europoort. Zijn clubgenoot Cor de Wit legde beslag op de tweede plaats. Ook hij haalde 6,5 punt in de zeven ronden, maar Kamerman werd winnaar omdat hij sterkere tegenstanders had verslagen. De derde plaats was voor Melvin Holwijn uit Dordrecht, terwijl de 16-jarige Lennard den Boer met een prachtige vijfde plaats de beker voor de beste jeugdspeler mee naar Zwijndrecht nam.

Op het binnenplein van wijkwinkelcentrum Westpolder werd door de 38 deelnemers al spelend aan pure schaakpromotie gedaan. Het merendeel van het winkelend publiek mag dan hooguit even blijven, maar juist die paar passanten die nieuwsgierig informeren naar de activiteiten van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam leveren wellicht weer nieuwe leden op. De club heeft momenteel toch niet over belangstelling te klagen. Met name de jeugdafdeling groeit en bloeit. Dat kwam vorige week op de dinsdagse clubavond tot uiting toen de de 16-jarige Pieter Modderkolk in een bloedstollende partij een remise uit het vuur sleepte tegen Meinte Smink, op papier de sterkste speler van de vereniging. De 12-jarige Nikki Twigt gaf goed partij tegen Gerrit de Jong, maar moest toch het onderspit delven.

Vrijdag houdt de club een instuif voor oud-leden. Ook andere belangstellenden zijn op dinsdag en op vrijdag welkom in het denksportcentrum in Papendrecht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.