A-Junioren AV Passaat tweede van Nederland

24 september 2007

PAPENDRECHT -Het jongens junioren A team van atletiek vereniging Passaat uit Papendrecht is in Zoetermeer op overtuigende wijze tweede geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap voor junioren-teams. In een knappe wedstrijd met veel hoogtepunten moesten de jongens alleen het organiserende Ilion voor laten gaan. Het meisjes team moest door pech op de 1500 meter een geheide zevende plaats inruilen voor een 11e plaats. In een gecombineerd klassement van de acht vereniging met zowel een meisjes als een jongens team bij deze NK finale werd AVPassaat ook tweede met maar iets meer dan 200 punten achterstand op Ilion. Hiermee bewees AV Passaat dat de huidige generatie junioren tot de absolute top van Nederland behoort.

Onder de vele hoogtepunten vielen zeker ook de twee nieuwe clubrecords. Sprinter Frank Everaarts lukte het om het voor AV Passaat al oude en meest prestigieuze record, dat van de 100 meter, van Jonathan Huisman over te nemen. Everaarts’s 11,43, gesteund door een maximaal toelaatbare meewind van 2 m/s, was goed voor een verbetering van maar liefst 16 honderdsten. Het doel waar Everaarts het gehele seizoen al naar op zoek was en steeds dichter naderde werd hiermee zeer knap bereikt. Het andere clubrecord kwam op naam van Roy Hoornweg. Op de voor hem inmiddels ongewone 800 meter werd Hoornweg, net als Everaarts op de 100 meter, knap derde in 1.59,07. Beide Patricks behaalde samen drie eerste plaatsen binnen. Patrick Geluk deed dit met 4,10 op polshoog. Werper Patrick Cronie behaalde de overwinning op zowel kogel (15,75) als discus (46,33). Ook Hoornweg behaalde op de voor hem meer gewone 3000 meter knap de eerste plaats. Zijn tijd van 8.55,84 was, net als de kogelprestatie van Cronie, goed voor een nieuw baanrecord. In de afdeling persoonlijke records vielen de prestaties van springers op. Jeroen Janssen ging met 1,70 (en net geen 1,75) bijna over zijn eigen lichaamlengte heen. Rogier Hoogerwerf pakte met succes zijn pr’s aan op zowel ver als hink-stap. Net op tijd terug van een blessure landde hij na respectievelijk 6,18 en 11,97 in het zand. Op de 1500 meter finishte Joep Kluwen, ongepland gegangmaakt door teammaatje Tim Mulder in opnieuw een persoonlijke record van 4.21,04. 400 meter loper Roel Hubers zette op zijn favoriete nummer een solide 54,41 en werd daarmee achtste. Sander Janssen belandde op kogel met een afstand van 10,90 in het middenveld.

In de meisjes wedstrijd was er in ieder geval één clubrecord te noteren. Lieke Bakker kwam op de 100 meter horden uit op 15,67 en werd daarmee fraai vijfde. Op hoog werd Bakker zelfs derde met een hoogte van 1,60. De drie pogingen op 1,65 (haar persoonlijk record) strandden helaas, al was het in de tweede poging met miniem verschil. De werper sectie van de meisjes bewees opnieuw van grote klasse te zijn. Pamela Kiel behaalde hoge posities op zowel kogel (2e met 13,31) en discus (3e met 38,11). Rachel van Harlingen werd met 37,86 derde bij het speerwerpen. Sanne Korteland liet op de horizontale springnummers zien langzaam maar zeker op de weg terug te zijn. Alhoewel haar rug nog niet helemaal wil meewerken behaalde Korteland toch met 5,05 op ver en 10,56 op hink-stap meer dan bevredigende resultaten.

Met het afwerken van deze wedstrijd is het lange en zeer succesvolle competitieseizoen voor AV Passaat  achter de rug. Na de behaalde promotie in de seniorencompetitie van drie weken geleden is het voortreffelijke resultaat tijdens dit NK voor het jongens team en iets mindere mate ook het meisjes team, loon naar werken voor de atleten, maar ook voor het ondersteunende team van deze ploeg. Het werk van trainers Rob Louter, Roy Cronie, Addy Ruiter, Edwin van Eersel, Ruben Cronie en begeleiders Sjanie Hoornweg (medisch) en Arjan Korteland (administratief) mag in dit verhaal dan ook zeker niet onvermeld blijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.