Blessures duperen start tafeltenniscompetitie

24 september 2007

PAPENDRECHT -Al bij de start van de najaarscompetitie afgelopen week werd de seniorenselectie gedupeerd door een ernstige knieblessure van Colin Baldé, die hij de laatste week voor de competitie opliep bij een oefenwedstrijd tegen 21-Up in Rotterdam. Het ziet er naar uit dat Colin zijn debuut in Papendrecht 1 alsmede de 1e klasse zeker enkele maanden zal moeten uitstellen. Daarnaast tobt ook selectiespeler Winnie van Rooy al een periode met zijn gezondheid. De routine van invaller Joop Joosten compenseerde gelukkig deze tegenvallers vrijdagavond enigszins, want Joop wist een partij op zijn naam te schrijven. Bas van Oers wist zijn debuut in de seniorenselectie te bekronen met twee persoonlijke zeges, maar zijn dubbel met Eddie van Weelde ging naar Scylla 5. Eddie kende een slechte seizoenstart, hij bleef in Leiden met lege handen, zodat er een 7-3 verlies op het wedstrijdformulier verscheen.
De reserves deden het donderdag in Rotterdam duidelijk beter. In dit 2e klasse duel bleven zowel Joop Joosten als invaller Jeffrey de Bosscher ongeslagen -dus ook in het dubbel- en liet de overigens niet 100% fitte Moos Markesteijn een puntje voor de eer aan de gastheren van Xerxes 1.
In zijn eigen team 4 speelde Jeffrey vervolgens weer vrijdagavond thuis tegen de selectie van Reflex uit Lisse en opnieuw wist Jeffrey (zie foto) een hattrick te spelen. Frank van Wijngaarden en Willem-Jan Lindhout scoorden beiden tweemaal, het dubbel van Jeffrey en Willem-Jan ging naar de bezoekers, waardoor de eindstand 7-3 werd.

De Papendrechtse jeugd speelde zaterdag de tweede competitieronde. De jeugdselectie reisde naar Leiden voor een ontmoeting met Avanti 3. Matthijs Rietveld en Iris Kornet speelden beiden 2 gewonnen partijen, Wouter Lagendijk won zijn eerste competitiepunt. Het dubbel van Matthijs en Wouter ging naar het gepromoveerde Papendrecht 1 dat na deze 4-6 overwinning en een 4-6 verlies vorige week thuis middenmotor is in de promotieklasse.
Ook het gepromoveerde team 2 herstelde zich van een eerdere 3-7 thuisnederlaag en won in Leidschendam met 4-6 van de jeugdselectie van VVV. Voor de punten tekende Matthijs van Hoek en Maarten Lagendijk (beiden 2x), Matthias Boiten scoorde in zijn debuut eenmaal. Matthijs en Maarten wonnen het dubbel.


Voor Papendrecht 3 was het niet mogelijk om de vorige week gescoorde 6 punten in de hogere 3e klasse te verhogen. Het team diende het bezoek aan Sliedrecht 2 uit te stellen omdat teamspeler Pascal van Hoek met spoed geopereerd diende te worden aan de blinde darm (operatie geslaagd).
Van de jeugdteams kennen de pupillen van team 6 de beste seizoensstart. Vorige week werd thuis met 7-3 gewonnen van Scylla 8 en zaterdag kreeg het Rotterdamse FVT 8 met 1-9 klop door hattricks van Seth Dijkstra en Thijs Goedegebuure, die beiden ook het dubbel wonnen. Damian Ruts won voor de tweede achtereenvolgende maal twee partijen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.