Drechtstreek wint van SVS

17 september 2007

PAPENDRECHT -Tegen het in de vierde klasse teruggekeerde SVS’65 is Drechtstreek er in geslaagd om drie punten mee te nemen in de uitwedstrijd in Spijk. Drechtstreek ging zeer voortvarend van start want al in de vijfde minuut wist Martijn de Jong uit een schitterende solo de 0-1 aan te tekenen. Tien minuten later slaagde De Jong er bijna in de voorsprong te vergroten maar zijn vrije trap op de rand van het strafschopgebied belandde op de paal.
Na ongeveer een half uur spelen wist Ruben Scheurwater namens SVS’65 gelijkmaker in te schieten. Kort daarna werd een hoge voorzet van SVS met de hand tegengehouden door Bobby Erkelens die daarmee een strafschop veroorzaakte. Johan Schrijver scoorde en bracht de stand nog voor de rust op 2-1. Erkelens kwam er vanaf met een gele kaart. Vijf minuten van onoplettendheid van Drechtstreek zijde en de voorsprong was omgezet in een achterstand.

Na de pauze ontstonden weer kansen voor het betere Drechtstreek. De druk op het doel van de tegenstander nam toe, maar de SVS spelers deden hun best om Drechtstreek uit hun spel te halen door bij elke gelegenheid het spel te vertragen. De wedstrijd kende daardoor een verlenging van maar liefst twaalf minuten. De druk op het doel van SVS werd erg groot. Er waren talloze kansen op een ruime hoeveelheid doelpunten maar de bal wilde er maar niet in. Vooral spits Jan Abaisa grossierde in het missen van kansen totdat Danny Griffioen Hans Keesmaat bediende met een mooi teruggelegde bal waaruit Keesmaat de 2-2 op het bord bracht.  Robert Van Heijst zorgde daarna nog voor 2-3 uit een scrimmage voor het doel. Het doelpunt dat Jan Abaisa daarna nog scoorde uit een door Peter van de Merwe voorgegeven bal werd door de scheidsrechter afgekeurd omdat de bal niet over de achterlijn zou zijn geweest.

Door de met veel sportieve vechtlust tot stand gekomen overwinning staat Drechtstreek na drie wedstrijden op een gedeelde tweede plaats achter het Gorkumse SVW.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.