Veel activiteiten op de 64 velden

14 september 2007

PAPENDRECHT -Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam houdt zaterdag 22 september het jaarlijkse Westpoldertoernooi op het binnenplein van winkelcentrum Westpolder. Iedereen is vanaf 10.00 uur welkom en deelname is gratis.

In de eerste ronde van de interne competitie werd clubkampioen Kees Brinkman verslagen door Meinte Smink. Een tweede topwedstrijd tussen Bert Terlouw en Marius de Wit werd in het voordeel van Terlouw beslecht. In de B-groep wonnen Wim Goossens en Piet Lodder hun partij. De andere matches in deze groep eindigden in remise.

Ook in de eerste interne bekerronde had Brinkman het moeilijk. Hij kwam tegen de verrassende Louis Kemper niet verder dan remise, zodat een tweede partij nodig is. Nieuwkomer Teus Punt liet via bekerwinst op Hans van de Beukel zien dat hij het spel op de 64 velden nog in de vingers heeft.

In de regionale competitie komt Papendrecht/Alblasserdam dit jaar uit met drie teams. Het eerste team zal normaal gesproken moeten kunnen meedingen naar een promotieplaats naar de 1e klasse. In het tweede team spelen vier jeugdspelers, die mogen aantonen dat ze nog steeds aan speelkracht winnen. Het derde team moet na de degradatie van vorig jaar dankzij enkele versterkingen het verloren terrein kunnen goedmaken.

Ook in het nieuwe seizoen krijgt de jeugd bij de schaakvereniging veel aandacht. Op dinsdag en op vrijdag worden schaaktrainingen gegeven, onder andere door Desiree Hamelink, die tweede werd op het Nederlands kampioenschap voor vrouwen. Leden van de vereniging gaan vanaf oktober schaakles geven op twee basisscholen in Alblasserdam. Het is de bedoeling dat dit uitmondt in een jaarlijks schoolschaaktoernooi zoals dat al jaren in Papendrecht wordt georganiseerd.

Op vrijdagavond zijn ook senioren vanaf 19.00 uur welkom in het Denksportcentrum in Papendrecht om vrijblijvend kennis te maken met de schaaksport, om als sparringpartner te spelen tegen jeugdleden of om gewoon een lekker potje te schaken.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.