Papendrecht heeft nieuw hart gekregen

14 september 2007

PAPENDRECHT, 14 september 2007 - Burgemeester De Bruin opende vandaag het nieuwe winkelhart van Papendrecht. Hij overhandigde, samen met Daan van der Vorm, namens de directie van VormBouw, aan een echt Papendrechts ondernemersgezin Ronald Leemberg van Boekhandel De Meent, een grote sleutel van chocolade. En die keuze was terecht.

Naast de tientallen oude en nieuwe zaken die gelijktijdig hun deuren openden is de prestatie van de ‘kleine’ ondernemer Ronald een heel grote. Zijn winkelruimte, die tweemaal zo groot is geworden, heeft een heel originele en goed doordachte inrichting. Door toepassing van bijzondere materialen en originele vondsten, zoals de suggestie dat je in een boekenkelder bent met wijnvaten voor de drankboeken en kelderraampjes die het beeld compleet maken, is het een heel bijzondere en uitnodigende winkel geworden.

Maar er was natuurlijk meer en dat hebben de Papendrechters direct in bezit genomen. Er werd veel door de winkeliers van alles gratis uitgedeeld, zoals taarten, bloemboeketten, ballonnen en boodschappentassen.
Veel winkeliers hadden de afgelopen nacht nog hard doorgewerkt om de winkel op tijd gereed te hebben. Ook diverse bouwvakkers en vele anderen waren tot laat druk in de weer. Hoewel nog niet alles gereed is, mag het resultaat er zijn: Papendrecht heeft een nieuw centrum!


De offciële opening met veel pers

Daan van der Vorm met burgemeester De Bruin
(foto: Kees Andriesse)

De nieuwe winkel van Boekhandel De Meent

Burgemeester De Bruin neemt een ijsje

Veel ballonnen bij ingangen van winkels

Ondertussen werd er hier en daar nog hard gewerkt
(foto: Hans van 't Geloof)

Vroeg op de dag al veel belangstelling

Nog niet alle winkels zijn gereed. Xenos gaat pas in oktober open.

De Passage in de richting Veerweg.

De Passage in de richting Brederodelaan

Er werd heel wat gedaan om het publiek te vermaken,
zoals deze steltlopers

Veel publiek dat vooral langs de winkels liep,
maar nog niet veel naar binnen ging.

Ook Mulitvlaai liet van zich spreken

De parkeergarage met toegang naar het winkelcentrum

Op de eerste dag bleek al direct een tekort aan fietsparkeerruimte...

De betaalde fietsenstalling (eerste half jaar gratis)

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.