Meisjes D AV Passaat 11e in landelijke finale

10 september 2007
Meisjes D AV Passaat 11e in landelijke finale

PAPENDRECHT -De meisjes D junioren van AV Passaat hebben zaterdag in Heerhugowaard tijdens hun eerste landelijke finale een verdienstelijke 11e plaats behaald. De strijd tussen de verschillende ploegen was zeer spannend. Met hun 3979 punten waren ze maar 67 punten verwijderd van een 6e plaats. Volgens de trotse trainers hadden de meisjes nergens punten laten liggen. Het puntentotaal was voor de ploeg dan ook het hoogst van het gehele seizoen.

Zo kort na de vakantie was het niet te verwachten dat de meisjes in supervorm zouden steken. De meeste bleven dan ook iets achter op hun persoonlijke records. Uitzondering hierop was Charlotte Westbroek die met zelfs twee persoonlijke records op de proppen kwam. Op de 60 meter sprint verbeterde zij zich met 0,03 sec tot 9,07. Haar ontwikkeling op ver is op zijn minst opvallend te noemen. Sinds het aanleren van een nieuwe aanloop heeft Charlotte zich in drie maanden tijd met 40 centimeter verbeterd tot nu 4,36. De andere grote puntenpakster van de ploeg was Evi Terreehorst. Op hoog haalde zij haar abonnementje 1,30. Met haar tweede plaats op kogel, met een afstand van 10,87, bleef Evi maar zo’n 20 centimeter van haar pr verwijderd. Op het moeilijke 60 meter horden kwam Esmee Boer uit op een knappe tijd van 11,50. De tweede startster op dit nummer, Danielle Verberkmoes, finishte in 12,89.

De tweede startster op de 60 meter vlak, Tessa Louter, bleef met 10,18 maar iets boven haar pr. Speerwerpster Amber Bothof werd op haar onderdeel met een afstand van 25,87 fraai vierde. Marije Severijnen en Julie van den Bout bleven op de 1000 meter gedurende de gehele race dicht bij elkaar in de buurt en kwamen uiteindelijk in 3.25,07 en 3.25,73 als zevende en achste over de eindstreep. Het enige iets mindere nummer was de 4x 60 meter estafette. Met 34,99 bleven de meisjes ver achter op het de rest van het startveld. Het lukte de meisjes tot nu toe nog niet om zonder haperingen rond te komen.
De kleine teleurstelling van de meisjes werd al snel vergeten door de complimenten van de trotse trainers, die deze ploeg een nog betere toekomst voorspelden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.