PKC wint eerste competitiewedstrijd

10 september 2007

PAPENDRECHT - Met een simpele effectieve overwinning opende PKC/Cafe Bar het nieuwe veldseizoen 2007-2008.

Het is maar de vraag welke waarde er aan deze nieuwe veldcompetitie moet worden toegekend. De strijd om plaatsing in een kampioenspoule of degradatiepoule is immers afgeschaft. Er wordt louter gestreden voor een nieuwe ranking voor de voorjaarscompetitie. Na de poulewedstrijden die dan gespeeld worden, strijden de kampioenen van de vier hoofdklassen om de landstitel, terwijl de vier nummers vier het gevecht aan gaan tegen degradatie. Het KNKV legt de volle prioriteit op de Korfbal League en de A-status van het Nationale Team dat in voorbereiding is op de wereldtitelstrijd begin november in het Tsjechische Brno.

Ondanks het gemis aan een doelstelling, wilde PKC/Cafe Bar het publiek toch een mooie wedstrijd voorschotelen, hetgeen slechts gedeeltelijk lukte. Na de 0-1 door DOS/WK, dat veel vaste waarden in vergelijking met verleden jaar heeft verloren, was het vijf minuten genieten van snelle en gevarieerde aanvalscombinaties, waardoor de groen-witten in een zucht op 4-1 kwamen. Daarna ging de scherpte er in de afwerking vanaf: PKC/Cafe Bar mocht lange aanvallen opzetten, veel schieten, maar wist de korf maar moeizaam te doorboren.
DOS/WK profiteerde van de kleine kansen die het kreeg en kwam tot 4-4 terug.
Daarna hervond PKC/Cafe Bar weer enigszins het schot en vrij snel was het daarna weer 8-4 en met de rust 9-5.

In de tweede helft bleef het beeld ongewijzigd: PKC/Cafe Bar was heer en meester, maar drukte dat niet echt in de score uit. Jacko Vermeer bracht twee nieuwelingen die hun competitiedebuut mochten maken, Detlev Elewaut en Jolanda de Kok. Een kwartier voor tijd kwamen ook Esther Hendriks en Steven de Graaf, terug van een ernstige knieblessure, hun opwachting nog maken.
Na 11-7 was het weer even eenrichtingsverkeer: 15-7.
Daarna zakte de wedstrijd in en zonder problemen speelde PKC naar het eindsignaal toe: 17-10. Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.