Drechtstreek morst punten

10 september 2007
Drechtstreek morst punten

PAPENDRECHT - Het goede spel van vorige week wekte positieve verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd van Drechtstreek van dit seizoen tegen Unitas uit Gorinchem, maar de wedstrijd eindige in een teleurstellende 0-0. De mannen van trainer Kersbergen konden tegen Unitas geen vuist maken. De eerste helft verliep weinig enerverend waarbij Unitas er in slaagde om Drechtstreek uit zijn spel en zijn ritme te halen. Stevige overtredingen en nogal wat theatrale gebaren deden hun werk. Beide ploegen dekten kort en de keepers hadden niet veel werk.

Kort na de rust was Stefan Jonkman heel dicht bij de openingstreffer. Hij omspeelde de laatste man en haalde uit met een prachtig schot, dat even zo prachtig door de keeper tot corner werd verwerkt. Ook Unitas wist enige serieuze scoringskansen niet te benutten. Drechtstreek leek daardoor wakker geschud en zette vele malen een aanval in. Zo ontstonden er kansen voor Jan Abaisa en Jeroen Kuil. In de vijfentachtigste gaf Martijn de Jong na een fraaie solo langs vier tegenstanders vanaf links de bal af aan Joey van Dam die alleen op de keeper afging en de bal keihard voorlangs schoot. Kort voor het einde van de wedstrijd liepen Jan Abaisa en Mart Witvliet nog een onnodige gele kaart op.

Opmerkelijk was de rol van de assistent scheidsrechter aan de zijde van Unitas. Bij elke bal die Drechtstreek naar voren speelde, meende hij te moeten vlaggen. Na enkele zeer opvallende blunders sprak scheidsrechter Bussem, die de wedstrijd strak maar correct floot, hem in de loop van de tweede helft vermanend toe en ging verder af op zijn eigen oordeel.

Coach Aart Kersbergen was na afloop niet tevreden. “Als je voor de prijzen gaat, moet je een thuiswedstrijd tegen Unitas gewoon winnen. Dit zijn twee verliespunten”. Foto: Robert van Heijst

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.