Theater De Willem wordt voor 2.1 miljoen gerenoveerd

06 september 2007

PAPENDRECHT - Er komt waarschijnlijk (de raad moet definitief beslissen) een einde aan meer dan 15 jaar zoeken naar een betaalbare voortzetting van HET cultuurgebouw van Papendrecht: De Willem. Betaalbaar wil zeggen ‘passend bij de schaal van Papendrecht’

Hoewel er vele jaren geleden al sprake was van het opknappen van de huidige Willem (feitelijk aula van de Scholengemeenschap) is men nu teruggekeerd tot dat idee. Inspreker Rob Nardten wees daar tijdens de commissievergadering van woensdag fijntjes op! De meerderheid in de gemeenteraad was tegen de grote investeringen die nodig waren voor alle alternatieven.

Het stappenplan leert dat het theater in het seizoen 2008/2009 gesloten wordt voor de verbouwing. In die tijd zal de directie trachten nog enkele programma’s op alternatieve locaties, zoals Interval, te brengen in een soort De Willem On Tour. Of dit lukt staat nog niet vast. Na dat seizoen zal De Willem weer oude wijze gaan functioneren. De kaartjes zullen niet duurder worden.

Er is een ruimtelijk ontwerp van EGM-Architecten waaraan een programma van eisen is ontleend. Als gevolg van Arbo-wetten e.d. zullen alle noodzakelijke veranderingen worden aangebracht zoals een hogere toneeltoren en elektrische trekkerswand. Verder staan uitbreiding van toneeloppervlak en de kleedkamers, het vernieuwen van stoelen en verbeteren van de klimaatbeheersing op het programma. Verder wordt de geluidswering verbeterd en komt er een lichtbrug. Men hoopt ook het schoolplein te kunnen herinrichten en de kantoorfaciliteiten uit te breiden waardoor de ticketshop van de Markt naar het theater kan verhuizen.

Na boekhoudkundig geschuif van kosten komt men op een investering van 2.1 miljoen. Dat verschuiven heeft te maken met reserves die opgebouwd zijn voor vervanging van stoelen e.d. Dit is -in het licht van de nieuwbouwplannen- uitgesteld. Verder is rekening gehouden met het wegvallen van de huur van de ticketshop elders.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.