Senioren teams van AV Passaat gepromoveerd

03 september 2007

PAPENDRECHT - In een soms bloedstollend spannende wedstrijd zijn zowel de dames en heren senioren van Atletiek Vereniging Passaat uit Papendrecht er in Nijmegen in geslaagd te promoveren. In het komende seizoen 2008 zullen keurcorpsen uitkomen in de 2e divisie.

Na een geweldig voorseizoen dit voorjaar plaatsten de ploegen zich voor de promotiedegradatie wedstrijd, bestaande uit de beste 8 ploegen van de 3e divisie, aangevuld met de laatste 4 ploegen van de 2e divisie. Om voor promotie in aanmerking te komen dienden de teams tijdens deze finale bij de eerste vier ploegen uit te komen.

Ondanks dat de echte vorm, zo vroeg na de zomer vakantie, nog niet aanwezig was, vielen de prestaties van het heren team vooral op als solide, met als uitschieter de 1e plaats op de 3000 meter steeple van de geweldige Roy Hoornweg. Leidend van start tot finish kwam hij uit op een tijd van 9.36,91. Op de technische nummers haalden de broers Ruben en Patrick Cronie met hun 2e plaatsen nuttige punten binnen voor het team. Patrick deed dit op kogel (14,42m) en discus (41,51m) en zijn oudere broer Ruben op ver (6,39m). Aanvoerder Edwin van Eersel kwam op de door de wind lastige 400 meter horden uit een tijd van 61,47 seconden, goed voor een 3e plaats. Sprinter Frank Everaarts kwam ondanks een pijnlijke lies op de 100 meter in 11,79 seconde als 5e over de streep. Good old Jan van Heteren hield zich tussen de jonkies goed staande op de 1500 meter. Veel respect oogstte 400 meter loper Roel Hubers. Vier dagen voor deze wedstrijd liep hij 2e graads brandwonden op zijn onderarm op. Toch wist hij met 54,27 de schade knap beperkt te houden. Door deze solide prestaties wisten de heren uiteindelijk met bijna 300 punten 1e en dus kampioen van de 3e divisie te worden.

Daar waar de heren homogeen presteerden, daar hadden de dames meer moeite om gelijkwaardige resultaten neer te zetten. Vooral aan de loperszijde bleven de dames enigszins achter op hun normale niveau. Ook dit zal, zo vlak na de vakantie, met mindere vorm te maken hebben gehad. Op de technische onderdelen werd het normale niveau dichter benadert. Werpster Pamela Kiel had op kogel aan 1 worp van 12,97m genoeg om 1e te worden en ook op discus (36,62m) behaalde ze die plaats. Sanne Korteland deed op de horizontale springnummers goede zaken. Op ver werd ze 3e (4,84m) en op hinkstap 2e (10,38m). De grootste punten pakster was opnieuw alleskunner Lieke Bakker. Op hoog behaalde zij een 3e plaats met 1,60m. Een heel licht touche op 1,65 weerhield haar van een verbetering van haar pr. Haar tweede onderdeel, de 400 meter horden, werd een knappe 1e plaats in een tijd van 67,18 seconde. Aanvoerster Simone Veth viel de eer te beurt het polsstokhoog voor haar rekening te nemen. In haar nota bene 1e wedstrijd ooit op dit moeilijke onderdeel werd zij 6e met een hoogte van 2,10m. Met nog 1 onderdeel te gaan, de sowieso al spannende 4x 100 meter estafette, waren de dames 4e, met 10 punten achterstand op de nummer 3 en 15 punten voorsprong op de nummer 5. Met vooral veilige wissels zetten Lieke, Simone, Gitta van der Leun en Sanne met 52,11 goed orde op zaken. Door die goede estafette werden de dames met een uiteindelijk toch nog ruime 200 punten voorsprong op de nummer 5, 3e in het eindklassement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.