6e Wim Hol Memorialloop

03 september 2007

PAPENDRECHT - Op zaterdag 15 september bruist het op de atletiekbaan van Passaat weer van de activiteiten, waarbij buiten het hardlopen ook gedacht wordt aan de wandelaars. Als extra activiteit zal er dit jaar een boekenbeurs in het clubgebouw plaatsvinden.
De Wim Hol Memorialloop over 10 Engelse Mijl is het hoogtepunt van deze atletiekmiddag.
Dit jaar maakt de loop deel uit van het Univé Grote Rivierenloopcircuit, waardoor er in alle categorieën vele regionale toppers zullen verschijnen. Het parkoers van 16,093 kilometer begint met een ¾ ronde op de atletiekbaan in de Oostpolder om over het fietspad en de brug over de Matena in het weid(s)e landschap van de Alblasserwaard verder te gaan. Het parkoers volgt de Noordzijde van de Betuwelijn, via de Provinciale weg vanuit Sliedrecht naar Wijngaarden en  door dit sfeervolle dorp rond het Alblasserbos weer terug naar de Matenasche brug over de A15 met de finish op de atletiekbaan. Deze afstand wordt zowel door wedstrijdlopers als recreanten gelopen en start om 14.00 uur.

Het voorprogramma bestaat uit een prestatieloop over de halve afstand, 5 Engelse Mijl.
Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van vele beginnende lopers die deelgenomen hebben aan de Loopgroep trainingen van AV Passaat en voor wie de 10 EM nog een paar mijl te ver is. Op deze afstand gaat het niet perse om de tijd maar om de pure fun van het gezamenlijk lopen van een leuke afstand. Ook deze afstand start met een klein rondje op de baan om vervolgens een gedeelte van het 10 Engelse Mijl parkoers te volgen. Start is om 12.45 uur.
Ook dit jaar staan wandeltochten op het programma. De routes zijn geschikt voor zowel de gewone wandelaar, als de sportief  wandelaars en Nordic Walkers. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur kan gestart worden voor een wandeltocht over 5, 10, 15, 20 of 25 km. Voor vele wandelaars een prachtige gelegenheid een mooie wandeltocht te maken door de Alblasserwaard.
Meer informatie kunt u vinden op www.avpassaat.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.