Nieuwe lessen muziekschool gaan in september van start

13 augustus 2007

PAPENDRECHT - MuziekSchool Papendrecht heeft met succes het eerste lesjaar afgesloten. In september zullen dan ook de nieuwe lessen van start gaan. Behalve een ontzettend leuke hobby, is muziek maken ook een belangrijk aspect in de algemene ontwikkeling en culturele vorming van kinderen. De muziekschool biedt dan ook diverse soorten (groeps)cursussen voor de verschillende leeftijdscategorieën.

Al op jonge leeftijd is de muzikale aanleg in ontwikkeling. Bewegen is voor kleuters heel belangrijk als basis voor het ontdekken van de muziek: op je tenen staan en met je handen zo hoog mogelijk reiken bij het horen van hoge noten, of over de grond kruipen als de muziek heel laag klinkt. Door middel van muziekspelletjes wordt goed en geconcentreerd luisteren gestimuleerd. Deze spelletjes zijn ook een goede manier om de motoriek en uitspraak van de kinderen op een speelse wijze verder te ontwikkelen.

Muziek maken is hartstikke leuk, maar daar zijn wel een aantal vaardigheden voor nodig. Deze cursus is erop gericht om kinderen de basisvaardigheden bij te brengen. Op plezierige wijze wordt er door middel van bewegen, zingen, luisterspelletjes en het gebruik van eenvoudige instrumenten een juist maat- en ritmegevoel aangeleerd. Het trainen van het gehoor is tevens een zeer belangrijk aspect. De eerste voorzichtige aanzet tot het leren lezen van noten wordt gezet.

In dee cursus blokfluiten leren kinderen eenvoudige, leuke liedjes spelen. De kinderen zullen op een speelse wijze het notenschrift leren lezen en leren omgaan met maat en ritme. Voor de blokfluiters zijn er ook vervolgopleidingen.

Algemene Muzikale Vorming is een zeer ruime en alles omvattende cursus, waarbij noten leren lezen, de ontwikkeling van het gehoor, ritme, maat en klank zeer uitgebreid aan bod zullen komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het klokkenspel en andere slagwerkinstrumenten. Ook zingen is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Voor kinderen die interesse hebben in muziek is dit een hele fijne cursus om het muzikale talent te activeren.

Inschrijven kan tot 31 augustus. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.muziekschoolpapendrecht.nl of vanaf 18.00 uur via 06 - 40 95 94 38.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.