Mwanga Kids zingt samen met Friends

20 juli 2007
Mwanga Kids zingt samen met Friends

PAPENDRECHT - Een paar jaar geleden waren ze hier. En wel in oktober 2004. Het gaat over de Mwangaza kids. Ze komen ook dit jaar terug naar Nederland. Samen met het kinderkoor Friends hopen ze een fantastisch concert te geven in de Sionskerk.

Het Mwangaza Children's Choir is een kinderkoor uit Oeganda. Het koor bestaat uit (wees) kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Het woord Mwangaza komt uit het Swahili en betekent "stralend licht". De kinderen stralen het licht van Jezus Christus uit. Dat is waar ze over zingen en wat ze verkondigen.
Het koor bestaat uit een 25 tal kinderen. De kinderen komen uit Ggaba, dat ligt in de buurt van de hoofdstad van Oeganda, Kampala. Door middel van de optredens vraagt Mwangaza aandacht voor de situatie in Oeganda.

De uitwisseling  blijkt bijzonder veel te betekenen voor zowel de kinderen uit Oeganda als de kinderen in Nederland. Kinderen leren hierdoor wederzijdse culturen te begrijpen. Voor Oegandese kinderen blijkt de tournee een enorme stimulans te zijn om door te willen leren. In Oeganda worden kinderen gezien als de leiders van de toekomst. Door nu te investeren in deze kinderen en ze te stimuleren in een dergelijke uitwisseling wordt een waardevolle basis gelegd voor een hoopvolle toekomst.

Op vrijdag 28 september a.s. zingen Friends en de Mwangaza kids samen in de Sionskerk.
Kijk voor meer informatie op www.uccf.nl of op www.hervormdpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.