Casper neemt afscheid van Sport en Spel VVHP

16 juli 2007
Casper neemt afscheid van Sport en Spel VVHP

PAPENDRECHT - De Vereniging van Hondenbezitters Papendrecht, afdeling “Sport en Spel”, heeft de afgelopen weekend een ochtend georganiseerd voor baas en hond. Het was de laatste training voor de zomerstop en deze moest heel speciaal worden.
Het was een spel waarbij baas en hond een reis gingen maken, waarbij ze onderweg het één en ander tegen kwamen. Waar normaal bij een parcours de hond de hindernissen neemt, werd nu ook de baas aan het werk gezet. Alles moesten ze samen doen, over gammele bruggen lopen,over de hordes met water springen, er moest gezocht worden naar een sleutel. Ieder had er dan ook veel plezier in.

Na afloop werd er één persoon in het middelpunt gezet!
Casper, de Engelse Staffordshire Bull Terrier nam deze morgen afscheid van “Sport en Spel”
Casper is 12 jaar oud en 11 jaar is hij samen met zijn vrouwtje Leni Rijks deelnemers van “Sport en Spel” maar hij wordt te oud. Een moeilijke beslissing want hond en vrouwtje hebben het nog reuze naar hun zin, maar Casper gaat met pensioen.

De trainsters en mede deelnemers van “Sport en Spel” hebben dan ook met z’n allen er iets leuks van gemaakt, zodat Casper en Lenie kunnen terug kijken naar een tijd van sporten bij een vereniging waarbij de saamhorigheid nog groot is.
Ieder was dan ook aanwezig ondanks niet iedereen aan het spel kon deelnemen door ziekte of blessure’s, maar ieder wilde afscheid nemen van onze tank op poten, want dat is de bijnaam van ons aller Casper.
De vereniging wil dan hierbij ook de duidelijkheid scheppen, dat er wel degelijk staffords zijn, die erg sociaal zijn met soortgenoten en dat het in het gehéél géén agressieve honden zijn, mits ze goed opgevoed worden, want deze Casper is in zijn 11jaar bij “Sport en Spel” nog nooit uitgevallen naar andere honden!

De V.V.H.P. laat hierbij dan ook weten géén deelnemers meer aan te nemen tot december 2007. Er is momenteel veel vraag naar het sporten met de hond, maar men traint met kleine groepjes, dus iedere lege plek is snel opgevuld.
Wel start de vereniging in September met een Puppycursus voor honden vanaf de 12weken /en een Jonge honden cursus voor honden tussen de 6 en 9 maanden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.