Mw. Van den Hil-Bakker 100 jaar

06 juli 2007

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin bezocht donderdag 5 juli mevrouw P. van den Hil-Bakker in haar woning aan de P.S. Gerbrandystraat 17 om haar te feliciteren met haar honderdste verjaardag.
Mevrouw Van den Hil-Bekker werd geboren op 5 juli 1907 en nam na het overlijden van haar moeder reeds op 12-jarige leeftijd de zorg van het gezin (vader, zus en drie broers) op haar schouders. Op haar 24-ste trouwde ze met Cornelis van den Hil, die op de binnenvaart zand verscheepte van Hardinxveld naar Vreeswijk, Amsterdam enz. Het paar ging wonen in Cornelis’ geboorteplaats Hardinxveld en kreeg zes kinderen (Pleus, Leo, Piet, Riek en de tweeling Inneke en Adrie).Na vele jaren van varen ging Cornelis werken voor Nedstaal en werd Papendrecht de woonplaats.
Inmiddels woont mw. Van den Hil 33 jaar in Residence Gerbrandy (en is daarmee de ‘langst dienende’ bewoonster). Ze heeft 13 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen en neemt volgens haar kinderen altijd ‘met weinig of niets genoegen. Zelfs vakantie houden was niet aan haar besteed, hooguit en dagje Scheveningen, Hoek van Holland of de dierentuin; en u was al een tevreden mens. Ze heeft ook duidelijk een eigen wil en laat zich niet betuttelen, want ouderwetse pantoffels en rijden in een rolstoel is voor “oude wijven”.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.