Boskalis verwerft grote opdracht in Rusland

04 juli 2007

PAPENDRECHT - Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft van de Russische opdrachtgever
Rosstroy een omvangrijke opdracht verworven voor de laatste fase van de afbouw van de Stormwaterkering voor St. Petersburg. De waarde van het contract, dat samen met het Duitse Hochtief zal worden uitgevoerd, bedraagt circa € 350 miljoen. Het Boskalis aandeel hierin is 60%. Het project bestaat uit het sluiten van de dam tot aan de waterkering en de afbouw van een tunnel onder het nieuwe scheepvaartkanaal naar St. Petersburg. Vorig jaar verkreeg Boskalis reeds een opdracht voor de aanleg van dit kanaal. De uitvoeringstijd bedraagt circa vier jaar. Boskalis zal met name actief zijn in de eerste twee jaar, met enkele (middel-)grote hopperzuigers, backhoes en drijvende kranen voor het baggerwerk, aanvullingswerk en stenenwerk. Het civiele deel zal vooral door Hochtief worden uitgevoerd. Dit project past in de positionering van Boskalis in de opkomende BRIC landen (Brazilië, Rusland, India en China). De Russische baggermarkt ontwikkelt zich positief, vooral gedreven door door de behoefte aan maritieme infrastructuur alsmede energie gerelateerde projecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.