Echtpaar Steen-Valentijn 60 jaar getrouwd

02 juli 2007

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin bezocht het echtpaar Steen-Valentijn op maandag 2 juli in de Stolpehove. Zij waren zaterdag 30 juni 60 jaar getrouwd.

Op 10 maart 1925 werd Mia Valentijn geboren in Hoensbroek in een gezin met 6 kinderen. Mia was de oudste van de meiden in het gezin. Met haar ouders verhuisde ze naar Venlo. Daar werkte ze als kamermeisje in een hotel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de familie Valentijn evacueren naar Spijk in Groningen. Daar ontmoette Mia Harm. In 1947 zijn Harm en Mia getrouwd.

Harm Steen werd op 6 maart 1926 geboren te Groningen als oudste jongen in een gezin van 8 kinderen. Tijdens zijn jonge jaren heeft hij gevaren op de kustvaart. Tijdens de oorlog zat hij samen met zijn vader bij het verzet. Toen de oorlog afgelopen was, zijn vader en zoon nog samen bij het leger geweest.

Het jonge stel, Harm en Mia, verhuisde naar Venlo. In het begin werkte Harm daar in de fabriek, maar het varen trok hem toch meer. Daarom is hij in de jaren '50 beroepsmilitair geworden. Hij werd schipper bij de genie-troepen. Mia zorgde voor de kinderen; een zoon en twee dochters. De zoon woont inmiddels in Doetinchem, een dochter woont in Papendrecht en de andere dochter woont in Zwitserland.

In 1959 werd Harm naar de Tolkamer overgeplaatst. Daarom ging het gezin in Spijk in Gelderland wonen (daar waar de Rijn ons land binnenstroomt). Ze kregen een woning aan de Steenstraat in Spijk. In 1964 is het gezin naar Papendrecht verhuisd want Harm werd in Papendrecht gestationeerd. Mia zorgde voor het gezin en Harm was vaak afwezig vanwege zijn werk. Daarnaast was Mia lid van vele zangkoren en schilderde en kegelde ze. Harm was ruim 15 jaar grensrechter voor VV Papendrecht. Mia en Harm hebben in de Vondellaan en op het Plein gewoond. Het echtpaar heeft inmiddels drie kleinzonen en vier achterkleinkinderen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.