A-junioren AV Passaat naar landelijke finale

25 juni 2007

PAPENDRECHT - In een scherpe wedstrijd hebben zowel de jongens als meisjes A junioren van AV Passaat zich geplaatst voor de landelijke finale in september. De jongensgroep behaalde met 9141 punten landelijk zelfs het hoogste puntentotaal van Nederland. Zij behoren samen met AV Ilion uit Zoetermeer tot de absolute favoriet voor de nationale titel voor junioren teams. Ook de meisjes behoren tot de kandidaten voor het erepodium in september. Met 8003 punten staan de meiden 4e op de landelijke lijst. Zij zullen er in september flink aan moeten trekken, maar ze zijn zeker ook niet kansloos te noemen voor de titel.

Bij de jongens kwam de prestatie van de dag op naam van Roy Hoornweg. Zijn 8.36,49 minuten op de 3000 meter was van buitengewone klasse. Op de 100 meter valt de grote progressie van Frank Everaarts steeds meer op. Na een aantal jaren tobben met zijn lies, heeft hij samen met trainer Rob Louter een goede trainingsformule gevonden om pijnloos en blessurevrij te trainen. Zijn technische verbeteringen vertalen zich steeds weer in verbeteringen van zijn persoonlijke records op zowel 100 als 200 meter. Met 11,65 seconde zit hij nog maar een paar honderdsten verwijderd van het clubrecord. Polsstokspringer Patrick Geluk zegevierde opnieuw met 4,40 meter en ook Patrick Cronie mocht zich op zowel kogel als discus de overwinnaar noemen met resp. 16,68 en 41,05 meter. Roel Hubers (400 m), Joep Kluwen (800 m) en Tim Mulder (1500 m) deden wat er van hun verwacht mocht worden. Jeroen Janssen verraste met een persoonlijke record op hoog met 1,65 meter, naast zijn solide 42,98 op speer. Broer Sander Janssen behaalde als B junior op kogel een mooie 5e plaats. Ondanks een fraaie 2e plaats voor Rogier Hoogerwerf op hinkstap en een 8e plaats op ver, blijft bij hem de indruk dat er nog betere prestaties te behalen zijn. Sowieso is er door sommige atleten nog niet het plafond voor dit jaar behaald, dus dat belooft nog veel goeds voor september.

De prestaties van de meisjes zaten meer richting met te behalen plafond. Hun winst moet waarschijnlijk gezocht worden in tactische omzettingen in de opstelling. De grootste puntenpaksters waren Lieke Bakker en Pamela Kiel, beide met twee 1e plaatsen. Lieke won op de 100 meter horden (15,70 sec) en hoog (1,60 meter). Pamela pakte haar bekende dubbel kogel (13,05 meter) en discus (37,59 meter). Vooral met de kogel prestatie was zij zeer tevreden. Na tijdens het indoorseizoen al boven de 13 te hebben gestoten, komt de scherpte zo vlak voor het NK weer mooi terug. Verrassend was het persoonlijke record op de 100 meter van Gitta van der Leun met 13,06 seconde. In een mooi technisch gelopen race snoepte zij zo maar 2-tienden van haar toptijd af. Rachel van Harlingen wierp voor de 5e keer in de 38 meter op speer en voldeed daarmee aan de verwachtingen. Geplaagd door lichte rugproblemen vielen de prestaties van sportvrouw van het jaar Sanne Korteland. Zowel op ver als op hinkstap bleef zij wat achter op haar normale afstanden. Op de 1500 meter moest Annelies Slieker een gedurfde opening bijna bekopen, maar zij kon uiteindelijk toch met een degelijk 5.56 minuten de finish passeren. Come-back kid Sanne Severijnen maakte haar geplande grote verbetering op de 800 meter helemaal waar, door met 2.43,22 minuten 6 seconden van haar persoonlijke record af te halen. Bijna werd er, door een scheidsrechterlijke dwaling, nog roet in het eten gegooid. Op de 4x 100 meter werd startloopster Lieke Bakker onterecht gediskwalificeerd wegens een valse start. Door een zeer alert en terecht protest mocht zij alsnog in de wedstrijd blijven. Met 50,32 seconde zette het estafetteteam de 3e tijd van de dag neer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.