Drechtwerk en winkelsluiting op zondag bepaalden inhoud van de raad van juni

22 juni 2007

PAPENDRECHT - Nadat in de commissie al uitvoerig was gesproken over de nieuwe plannen van Drechtwerk bleek ook tijdens de raad dat men niet op voorhand akkoord gaat met de huidige plannen voor een bestuurslaag tussen de directie en de politiek. De splitsing van het bedrijf in drie onderdelen wordt wel aanvaard. Die drie zijn: beschut binnen, beschut buiten en detacheren ofwel begeleid werken.

De onderdelen die winst genereren kunnen de andere onderdelen steunen. Maar er is ook een voorstel voor een z.g. regiebureau. Dat is een schijf tussen de politiek (die niet ter zake kundig is als het om een sociale werkplaats gaat) en de directie, die het kennelijk ook niet beheerst want anders had zij dat regiebureau niet nodig. Verantwoordelijk wethouder Vogel moet nu terug naar de gemeenschappelijke regeling Werkvoorziening Drechtsteden om et kijken hoe in de andere gemeenten is gereageerd. Die resultaten zullen in het najaar gebundeld opnieuw worden aangeboden aan commissie en raad.

Het andere gevoelige onderwerp betrof de voorgestelde verandering van de winkelsluitingstijden in Papendrecht. Om heel verschillende redenen troffen de christelijke partijen, waar de zondagsheiliging op de eerste plaats kwam, en de Groen Links fractie (tegen 24-uurs economie) elkaar met het voorstel om het aantal koopzondagen niet te verruimen, in tegendeel, geheel af te zien van die mogelijkheid, behalve op Tweede Feestdagen die niet op zondag vallen. Het initiatiefvoorstel is aangehouden en het college zal mogelijkheden onderzoeken om de bevolking te laten inspreken alvorens besluiten worden genomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.