Meespraakfase sportcentrum afgerond

18 juni 2007
Meespraakfase sportcentrum afgerond

PAPENDRECHT - De meespraakfase over het nieuwe sportcentrum is nagenoeg afgerond. Iedereen in Papendrecht en daarbuiten had de afgelopen maanden volop gelegenheid om ideeën, wensen en behoeften te uiten over het nieuwe sportcentrum. Alle reacties zijn gebundeld in ‘De Aftrap’. Voorzitter van de stuurgroep sportcentrum André Vogel nam het eerste exemplaar van het rapport woensdagavond 13 juni in ontvangst. Vogel toonde zich verheugd over het aantal reacties en de kwaliteit ervan: ‘De betrokkenheid van inwoners en verenigingen bij het nieuwe sportcentrum is geweldig. Er is enthousiast gereageerd, maar ook kritisch. Dat draagt alleen maar bij aan de kwaliteit en het draagvlak van het nieuwe sportcentrum.’

Veel leerlingen van basisscholen stuurden ontwerpen in voor een nieuw buitenbad met ligweide. Ook daaruit valt veel af te leiden.Uit de tekeningen en werkstukken werden door een divers samengestelde jury de drie beste uitgekozen. Zij wonnen prijzen die varieerden van een eenmalig vrijkaartje voor het zwembad tot een abonnement voor een volledig seizoen voor de hele klas.

Nu alle reacties verzameld en gebundeld zijn, bereidt de gemeente een antwoord voor. De reacties dienen verder – samen met de financiële consequenties - als belangrijke basis voor het Programma van Eisen. Dit zal na de zomer aan het college worden voorgelegd. Mogelijk gaat het Programma van Eisen vergezeld van een aantal varianten. Nadat het college een standpunt heeft ingenomen, buigt de commissie Samenleving zich over het collegevoorstel, waarna de raad naar verwachting eind 2007 een beslissing kan nemen.

De planning is dat het nieuwe sportcentrum aan de Lange Tiendweg in 2011 geopend wordt.
De Aftrap is te downloaden via www.papendrecht.nl/sportcentrum

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.