PKC verliest finale veldkorfbal

18 juni 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdagavond stonden PKC/Café Bar en Dos'46 voor de tweede keer dit korfbalseizoen tegenover elkaar in een NK-finale. Na de overwinning in AHOY en doordat PKC/Café Bar Leon Simons (schorsing) en Wim Scholtmeijer (blessure) moest missen, was Dos'46 op voorhand de favoriet.
Maar net als in AHOY was het PKC/Café Bar dat zich in de eerste fase op voorsprong wist te knokken door scores van de vervangers Djin Schott en Niels Westmaas. Na 2-1 liep PKC/Café Bar uit naar 7-3 in een fase waarin Dos'46 nog niet goed draaide.
Maar net als in AHOY wisten de Nijeveners de achterstand nog voor de pauze te verkleinen en nu zelfs nog in een kleine voorsprong om te zetten. Ruststand: 8-9.

Pas na vijf minuten in de tweede helft kon Bart Cleyman de stand weer gelijk brengen: 9-9 en vervolgens 10-10. Daarna sloop Dos'46 langzaam weg naar 11-14 en dit verschil kon PKC/Café Bar vervolgens niet meer weg werken.
Bij 13-16 was het duidelijk dat Dos'46 opnieuw de sterkste in het onderlinge treffen was. Eindstand: 13-17.

Na vier veldtitels op rij, resteert dit jaar, net als in de zaalcompetitie, een tweede plaats voor PKC/Café Bar, hetgeen in eerste instantie een wat teleurstellend gevoel geeft, maar waar later toch met trots op mag worden teruggekeken.
De ontvangst van de ploeg door de supporters in de kantine op de Oostpolder later die avond moet in dit proces zeker meehelpen. Maar veel tijd hadden diverse selectiespelers niet om te feesten: zondagmorgen vroeg vertrok het vliegtuig al voor de Azië trip van het Nederlands Korfbalteam. Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.