Meisjes D AV Passaat naar landelijke finale

18 juni 2007

PAPENDRECHT - Het meisjes D team van AV Passaat is er in geslaagd de landelijke finale in de 2e divisie te behalen. In Zevenbergen wisten zij afgelopen zaterdag de regiofinale met ploegen uit Zeeland, Zuid Zuid-Holland en het altijd sterke West Brabant winnend af te sluiten. De jonge atleten zullen op 8 september de strijd moeten aangaan met 11 andere ploegen uit geheel Nederland om het Nederlands Kampioenschap 2e divisie in hun leeftijdscategorie.

Behalve de getoonde strijdlust hadden de meiden ook een beetje geluk, doordat de grote concurrent Spado een grote fout maakten bij het hoogspringen, door de aanvangshoogte te missen. De grote kracht van het team ligt ‘m vooral in de homogeniteit. Geen van de atletes springt er echt uit en het vult elkaar heel goed aan. Of het nu gaat om Marije Severijnen (3e op de 1000m in 3.20,19 minuten), Evi Terreehorst (1e op kogel met 11,06 meter), Amber Bothof (2e op speer met 24,53 meter) of Esmee Boer (3e op de horden in 11,43 seconde), allemaal doen ze voorin mee op hun onderdeel. Alle atletes zaten minstens op of rond hun persoonlijke records, zoals Tessa Louter (60 meter – 10,15 seconde) en Daniëlle Verberkmoes (60 meter horden – 13,10 seconde). De enige tegenvaller was voor Julie van den Bout die na een geweldige start op de 1000 meter met een opspelende maag moest uitstappen. Gelukkig voor haar maakte Marije Severijnen op dit onderdeel geen fout. De persoonlijke records die gebroken werden, waren dan ook direct wel flinke verbeteringen. Evi Terreehorst op kogel en Esmee Boer op horden waren hier twee voorbeelden van. De prestatie van de dag kwam op naam van Charlotte Westbroek, die met haar nieuw aangeleerde aanloop op ver uitkwam op een afstand van 4,29 meter. Zij staat daarmee direct in de top 3 aller tijden van meisjes D. De jonge ploeg gaat als gedeeld vierde, naast het Amsterdamse AAC, de finale in.
In dezelfde wedstrijd moesten de jongens D en de jongens C met minder genoegen nemen. Zij eindigden respectievelijk 4e en 5e, zonder uitzicht op een finaleplaats. De jongens hadden de pech dat hun boegbeeld Mathijs Huisman juist deze week flink ziek geweest was. Giovanni Nijbroek heeft met twee prachtige pr’s (5,29 meter op ver en 37,22 meter op speer) de schade te beperken. Ook het persoonlijke record van Sven Maliepaard op de 800 meter (2.20,61 minuut) en van Tim Leeuwis op discus (24,78 meter) mochten niet baten.
De jongens D legden op zich nog wel een zeer goede wedstrijd op de mat, maar hun kansen werden op voorhand sowieso lager ingeschat. De meest opvallende prestaties kwamen bij dit team op naam van Bart Heyes (pr op 80 meter in 11,96 seconde), Rick ten Hulzen (3e op de 1000 meter in 3.24,67 minuten), Lars Paalvast (3e op kogel in een pr van 9,03 meter) en Bauke Visser (3e op discus in een pr van 22,41 meter).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.