Fraaie wedstrijd B meiden AV Passaat niet genoeg voor Finale

11 juni 2007

PAPENDRECHT - In de tweede wedstrijd in het kader van de B competitie hebben de meiden van AV Passaat dit weekend in Tilburg een goede wedstrijd neergelegd. Het puntentotaal van 5955 punten was niet alleen goed voor een vierde plaats in deze wedstrijd, maar tevens was dit voldoende om de derde plaats in de poule met succes te verdedigen.

De zeer gemotiveerde ploeg had nog een appeltje met zichzelf te schillen, na de enigszins teleurstellende eerste wedstrijd in Oud-Beijerland. Getuige de 200 punten meer is dat duidelijk gelukt.

Toch had deze wedstrijd ook een schaduwrandje. Zowel Pamela Kiel als Rachel van Harlingen zijn nog steeds op zoek naar de limiet voor de EYOF deze zomer. Pamela moest daarvoor met de discus over de 42 meter heen en Rachel met de speer ruim over de 44 meter. Beide bleven op hun onderdeel rond de 38 meter hangen. Hun jacht gaat over twee weken, tijdens de A competitie, verder. Pamela werd met haar 38,02 meter wel 1e op de discus. De 38,52 meter van Rachel was goed voor een tweede plaats. Ook op kogel werd Pamela 1e. Ze ging voor het eerst sinds een aantal maanden weer eens over de 15 meter heen met 15,10 meter, een duidelijke 1e plaats op de nationale ranglijst.

Bij het hoogspringen kon een sterk optreden van C junior Suzanne Janssen worden genoteerd. Met 1,50 meter werd zij knap 3e. Bij haar tweede sprong op 1,55 meter scheelde het maar weinig of zij had ook die hoogte overwonnen. Op haar tweede onderdeel, de 100 meter horden , zette Suzanne een knappe 17,76 seconde neer, op de voet gevolgd door Kim van Leeuwen in 19,03 seconde. Bij de 100 meter vlak naderde Nathalie Garama de 14 seconde grens met 14,34 seconde. Opnieuw volgde Kim van Leeuwen op korte afstand met 15,17 seconde.

Dat er individueel goed gepresteerd is, kan zeker worden gelezen uit het lijstje persoonlijke records. Stephanie Verberkmoes mocht na haar lange blessureperiode direct debuteren op een van de moeilijkste loopnummers in de atletiek, de 400 meter. Gezien haar trainingsachterstand is haar 1.11,60 minuut zeer verdienstelijk te noemen. Meer dan verdienstelijke was het optreden van Annemieke de Groot op discus. Haar 24,88 meter was niet alleen een verbetering van zo’n 1,5 meter, maar tevens goed voor een zeer fraaie 5e plaats. Lieke Korteland plantte haar speer zo’n 1 meter verder dan ooit tevoren en kan nu trots zijn op haar nieuwe pr van 20,75 meter.
In haar eerste volledige wedstrijdseizoen als MILA loopster blijft Annelies Slieker zichzelf keer op keer verbazen. Na een fraaie 800 meter, waarbij vooral de laatste 200 meter opviel, schaafde zij weer 3 seconde van haar persoonlijke toptijd af. De indruk blijft bestaan dat Annelies met haar 2.46,71 minuten het plafond van haar progressie nog lang niet bereikt heeft.
In de afsluitende estafette (4x 100 meter) moest een gelegenheidsformatie de honneurs waarnemen. In verband met (kleine) blessure’s van Pamela en Rachel bestond de ploeg deze keer uit Kim van Leeuwen, Stephanie Verberkmoes, Lieke Korteland en Nathalie Garama. De snel in elkaar gezette ploeg zette na een paar verbazingwekkend riskante (en dus uitstekende) wissels een tijd neer van 56,25 seconde.

Ondanks deze prima wedstrijd heeft de ploeg niet voldoende punten bij elkaar verzameld, om komende september in de landelijke finale uit te komen. Voor de meeste atleten zit er dit najaar echter met de promotiedegradatie wedstrijd van de senioren en vermoedelijke finaleplaats van de A juniorenploeg nog veel klasse atletiek in het vat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.