Unieke samenwerking tussen basisscholen en buitenschoolse opvang

05 juni 2007
Unieke samenwerking tussen basisscholen en buitenschoolse opvang

PAPENDRECHT - Met ingang van 1 augustus 2007 worden basisscholen geacht een voorziening voor buitenschoolse opvang op doordeweekse dagen te organiseren.

Toen bekend werd dat deze taak op de scholen afkwam hebben alle organisaties voor primair onderwijs in Papendrecht, de Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs te Papendrecht, de Stichting Openbaar Primair onderwijs te Papendrecht, de Vereniging voor Reformatorisch Onderwijs te Papendrecht en de Stichting Speciaal Onderwijs Drechtsteden, gezamenlijk contact gezocht met organisaties voor kinderopvang welke binnen Papendrecht actief zijn, te weten Stichting Wasko, Gastouderbureau ‘Ziezo’en Gastouderbureau ‘Kinderoase’.

Intensief overleg tussen alle partijen heeft geleid tot het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst tussen alle besturen van het primair onderwijs in Papendrecht en de besturen van de uitvoerende organisaties voor kinderopvang in Papendrecht.
Deze samenwerkingsovereenkomst houdt o.a. in dat de scholen niet zelf de kinderopvang gaan organiseren, maar dat de ouders worden doorverwezen naar bovengenoemde organisaties voor kinderopvang. In de overeenkomst is tevens opgenomen dat de organisaties voor kinderopvang zorgen voor voldoende plaatsen en variëteit aan opvang voor leerlingen afkomstig de Papendrechtse basisscholen.
Gezien het unieke van deze brede samenwerking kreeg de ondertekening een feestelijk tintje. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst heeft maandag 4 juni plaatsgevonden op het terras van Grand Café ‘Willaerts’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.