Seniorenteams AV Passaat plaatsen zich voor finale

04 juni 2007

PAPENDRECHT - Zowel het heren- als het damessenioren team van AV Passaat heeft zich geplaatst voor de promotiedegradatie wedstrijd op 2 september. In deze wedstrijd zullen de beste 8 ploegen uit de 3e divisie en de laatste 4 ploegen uit de 2e divisie uitmaken welke 4 ploegen zich volgend jaar 2e divisie ploeg mogen noemen. Als de voortekenen zich niet vergissen, maakt AV Passaat grote kans op een dubbelpromotie.

In een benauwd Dongen maakte de vrouwenploeg opnieuw duidelijk een klasse apart te zijn in haar poule, want met 900 punten verschil in deze wedstrijd en zelf 3600 punten over de drie poulewedstrijd kon er van concurrentie niet gesproken worden. Van de 10 onderdelen werden er 7 door de atletes in winst omgezet. Zeer solide was het optreden van Lieke Bakker die met 16,35 sec op de 100 meter horden en 59,18 sec op de 400 meter niet alleen de winst, maar ook nog eens het baanrecord in Dongen brak. Ook op de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) zette zij samen met Sanne Korteland, Simone Veth en Gitta van der Leun in 2.24,3 minuten een nieuw baanrecord. Sanne Korteland, Rachel van Harlingen en Pamela Kiel wonnen hun respectievelijke onderdelen. Sanne kwam bij ver tot 5,12 meter, Rachel op speer tot 37,74 meter en Pamela op kogel tot 12,34 meter. Grootste verrassing kwam op naam van Gitta van der Leun. Een beetje ziek verwisselde zij de 400 meter naar de 200 meter, om daar met 27,47 seconde de winst te pakken. Eerder bleef zij op de 100 meter met 13,30 seconden maar 5 honderdsten van haar PR verwijderd. Op de 1500 meter debuteerde B-junior Annelies Slieker bij de seniorenploeg. Zij kwam daarbij uit op een tijd 5.58,28 minuten (voor het eerst op eigen kracht onder de zes minuten), op de voet gevolgd door trainingsmaatje Sanne Severijnen.

De herenploeg kreeg in deze 3e wedstrijd 13 onderdelen te verwerken, waarvan er “slechts” een in winst werd omgezet. Patrick Cronie stootte de 7,26 kilo zware kogel 14,98 meter de grindbak in. Patrick is op zijn eigen gewicht (6 kilo voor de kogel en 1,75 kilo voor de discus) op zoek naar de limiet voor het EJK in Hengelo. Hij heeft hier nog ruim een maand de tijd voor. De mannenploeg zette voor de rest zeker geen slechte wedstrijd neer. Frank Everaarts verbeterde zijn PR op de 200 meter tot 23,77 seconde en werd daarmee 3e, Roel Hubers benaderde met 52,82 seconde zijn PR, goed voor een 2e plaats op de 400 meter. Op hinkstap kwam Matthias net als in de 1e wedstrijd uit op 12,81 meter, ook goed voor een 2e plaats. Uit de 2e ploeg van Passaat snelde een verbeten Paul Bezemer op de 200 meter naar een 5e plaats in een nieuw PR van 24,67 seconde. Bij de lopers op de langere afstanden had de herenploeg te maken met wat kleine blessures of verplichte rust. Michel Korevaar verving een geblesseerde Jeroen Romeijn en debuteerde zeer verdienstelijk op de baan met 17.35,47 minuten (5e plaats). Op de 800 meter werd Roy Hoornweg rust gegund. Roy gaat de komende weken op jacht naar de limiet voor de EJK op de 3000 meter steeple. Het fort werd op de 800 meter bewaakt door good-old Jan van Heteren. Alhoewel de sleet er bij Jan nog lang niet op zit, wordt het toch duidelijk steeds moeilijker die “jonkies” in toom te houden. Met een puntentotaal van 8391 werd de herenploeg deze wedstrijd 2e, maar had uit de eerste twee wedstrijd voldoende marge overgehouden, om tot winnaar van de poule 36 te kunnen worden gekroond.

Volgens de laatste berichten zal de promotiedegradatiewedstrijd van 2 september in Etten Leur gehouden worden. De trainers en atleten gaan er alles aan doen, om de ploegen op die datum messcherp te krijgen en om zo promotie af te dwingen.
Op de foto: Edwin van Eersel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.