Drechtstreek D1 naar United World Games in Oostenrijk

29 mei 2007

PAPENDRECHT - Op woensdag 6 juni reist de voltallige selectie van het D1 elftal van de voetbalvereniging Drechtstreek per bus af naar het Oostenrijkse Klagenfurt om deel te nemen aan de United World Games 2007. Vorig jaar waren er meer dan 2500 deelnemers uit 17 landen die aan dit grootse evenement mee deden. Het programma loopt van donderdag 7 tot en met zondagmiddag 10 juni en D1 zal op maandagmorgen weer terug zijn in Papendrecht.

D1 verblijft in een jeugdpension dicht bij de plaats waar het toernooi wordt gehouden. Er is een heus spelersdorp waar de jongens contact kunnen leggen met andere sporters uit diverse landen en verschillende sportdisciplines zoals volleybal, zwemmen en basketbal.
Er is de organisatie alles aan gelegen om een toernooi neer te zetten met Olympische flair, waarbij een officiële openingsceremonie niet bij mag ontbreken.

Leider John de Paus en trainer Kim Epping zijn erg tevreden over de samenwerking tussen teamleiding en ouders bij de voorbereiding van dit evenement. Kim Epping: “Voor alle hobbels in de organisatie hebben we een oplossing gevonden. Een heel belangrijk element was natuurlijk dat zo’n reis nogal wat kosten met zich mee brengt. We hebben gezocht naar sponsors voor met name de buskosten en die zijn gelukkig ook gevonden. Daarnaast betalen alle ouders ook een bedrag per kind en er gaat van elke voetballer één ouder mee ter begeleiding”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.