Open windmills taekwondo toernooi groot succes

26 mei 2007

PAPENDRECHT - Het 7de Open Windmills taekwondo toernooi voor junioren en senioren was weer een groots evenement met haar 600 deelnemers. Zaterdag was het voor de sparrings taekwondoka's het startsein, om dit 2 dagen durende internationale toernooi te beginnen.

Het taekwondo team Papendrecht deed zaterdag met 5 deelnemers in de klasse junioren 14 tot 18 jaar, senioren 18 en ouder en 1 kids 6 tot 8 jaar mee.
De A junioren Marino van de Ruit en Renaldo Ziel namen op het sterk bezette toernooi deel aan de senioren A klasse om te wennen aan het niveau. Renaldo weerde zich als een leeuw maar verloor zijn eerste partij tegen een veel meer ervaren tegenstander. Marino zorgde voor een enorme verrassing door in de eerste partij zijn tegenstander resoluut met 4-0 van de mat te sturen. In de kwartfinale kwam hij helaas 1 treffer tekort om verder te komen.

Axel Beekman junior A gaf zich ook niet gauw gewonnen bij de junioren, bij hem scheelde het ook maar 1 treffer waardoor ook hij helaas niet verder kwam dan de kwartfinale.
De senior B klasse Andy van Utrecht had het wat moeilijker maar haalde toch de 2de plaats na een zware finale partij.
Denise van de Ruit c klasse kids behaalde een zeer verdiende 1ste plaats, zij won haar finale partij met een mooie 5-4 overwinning van een Engelse tegenstandster.

Op het op zondag gehouden stijltoernooi was Taekwondo team Papendrecht vertegenwoordigd met drie deelnemers.
Bij de klasse 'Jongens Aspiranten' namen Noel Breidenbach en Marc Drubbel deel. Onder de tegenstanders bevonden zich o.a. de nationale talententeam (voorpoortaal van het Nederlands team) en een sterke Engelse afvaardiging.
Noel mistte de finaleronde op een haar na, Marc bleef drie van de zeven deelnemers uit de talentenselectie voor en werd zesde.
Loebna Taibi (geselecteerd voor het talententeam!) nam deel in de A klasse bij de meisjes aspiranten. Ze verloor nipt in de finale van een houdster van de tweede dangraad en hield o.a. een Engelse deelneemster achter zich.
Loebna hield de Papendrechtse eer hoog met haar tweede plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.