Eerste Schat van Papendrecht uitgereikt

25 mei 2007

PAPENDRECHT - Wethouder André Vogel reikte tijdens de eerste bijeenkomst van de Wmo-Denk-Mee-Karavaan, drie Schatten van Papendrecht uit. Met de Schat van Papendrecht wil de gemeente Papendrechters die anderen helpen een hart onder de riem steken. En zo laten merken dat het belangrijk is om samen meer voor elkaar te doen én samen mee te doen.

Hoe werkt het?
Geheel in de sfeer van de WMO-Karavaan reizen de Schatten door Papendrecht: degene die de Schat krijgt, kan deze weer doorgeven aan een andere Papendrechter die zich inzet voor de samenleving. Iemand die een ander helpt, met een boodschapje, door op de kinderen te passen, de vuilnisbak buiten te zetten, met vrijwilligerswerk of mantelzorg, noem maar op.
Doordat mensen de doos aan elkaar doorgeven gaat de Schat letterlijk Papendrecht door.

In de Schat
In de Schat vindt de ontvanger een cadeaubon en een persoonlijk kaartje van de gever. Als de gever wil, kan hij of zij er ook een persoonlijk cadeautje bij doen. De gever mag de cadeaubon zelf houden; de gemeente doet er steeds een nieuwe cadeaubon in.

De eerste drie schatten werden donderdag 24 mei uitgereikt aan de voorzitter van de Wmo-adviesraad. Deze raad geeft de schatten op haar beurt aan drie Papendrechters. De ronde eindigt wanneer elke Schat 10 keer is doorgegeven.

Foto: Kees Andriesse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.