Derde boete voor Arriva

19 mei 2007

DRECHTSTEDEN - Gedeputeerde Staten leggen Arriva een boete op van 225.000 euro. De totale hoogte van de boete voor het niet naleven van de concessie in de eerste helft van 2007 komt daarmee op 375.000 euro.

Verder wil de provincie de onderzoekskosten die gemaakt zijn als gevolg van de onregelmatigheden bij de start van de concessie verhalen op Arriva. Het gaat om een bedrag van ongeveer 325.000 euro. Beide bedragen worden ingehouden op de eerstvolgende exploitatiebijdrage zoals die maandelijks aan Arriva wordt uitgekeerd.

Eerder werden boetes opgelegd van 125.000 euro en 25.000 euro. De aanvullende boete is berekend nadat de gegevens over het volledige eerste kwartaal van 2007 bekend zijn geworden. De provincie heeft Arriva een brief gestuurd waarin zij dit bekend maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.