De Sport- en Spelbus komt naar je toe

17 mei 2007

PAPENDRECHT - Wow! Cool! Gaaf! Dat zijn zo ongeveer de kreten die de kinderen slaken als op donderdagmiddag de Sport- en Spelbus zijn deuren opent.

Doel van de Sport- en Spelbus is sporten en spelen na schooltijd in je eigen buurt te bevorderen. Sporten is hartstikke belangrijk en dat het in eigen je buurt gebeurt, is handig en goed voor de sociale contacten. Kinderen kunnen ook eens met de andere kinderen uit de buurt spelen en kennismaken. Het is voor kinderen gezonder om lekker buiten bezig zijn dan binnen voor de televisie of achter de computer te zitten.

Onderzoeken van de GGD onderstrepen het belang van buurtsport, een onderdeel van breedtesport. Ook past het prima in de doelstellingen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Buurtsport krijgt jeugd in beweging en houdt jeugd in beweging!

De Sport- en Spelbus, die overigens beschikbaar is gesteld door Autobedrijf Van Wijngaarden, staat nog tot de zomervakantie op diverse donderdagmiddagen in Papendrecht. Zoek hem op en leef je uit! Je vindt hem – behalve bij slecht weer - van 15.15 tot 17.00 uur op de volgende plaatsen:

24 mei: Vondelpark
7 en 14 juni: Burgemeester Keijzerweg/Randweg
21, 28 juni en 5 juli: Platanenlaan, veld tegenover winkelcentrum Wilgendonk
12 en 19 juli: Zuidkil, speeltuin bij de rotonde.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.