Diefstal en vernieling op schoolplein

17 mei 2007

PAPENDRECHT - Donderdagavond 17 mei zijn een 13-jarige jongen uit Papendrecht en een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden op verdenking van diefstal en vernieling. De politie werd door een getuige geattendeerd op een groep jongens die zich ophielden op een schoolplein aan de Walmolen en daar baldadig waren. Zo zou er inmiddels een basket vernield zijn.

Toen agenten ter plaatse poolshoogte namen, zagen zij hoe de 18-jarige 'iets' kapot gooide. Het bleek te gaan om een grindtegel die kort daarvoor ontvreemd was uit een tuin in de buurt. Bovendien bleek de korf van de basket van de paal afgehaald te zijn.

Uit een gesprek met de vijf jongens ter plaatse bleek dat ook de 13-jarige als verdachte aangemerkt kon worden. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden zij gehoord. Ook een 14-jarige knaap uit Papendrecht werd gehoord over zijn betrokkenheid bij de diefstal en vernieling.

De jongens verklaarden zowel de korf als de grindtegel gebruikt te hebben als attributen voor gewichtheffen. Allen hadden spijt van hun actie. Na verhoor zijn zij heengezonden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.