Wethouder Andre Vogel overhandigt eerste krant over Wmo-voorzieningen Drechtsteden

16 mei 2007

DRECHTSTEDEN - Deze week krijgen alle inwoners in de regio een krant over het zorgaanbod van de Sociale Dienst Drechtsteden in de bus. Tot dit zorgaanbod behoort vanaf 1 juli a.s. ook hulp bij het huishouden, een van de voorzieningen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Mevrouw Groen-de Rijk uit Papendrecht ontving gisteren de eerste krant uit handen van Wethouder André Vogel.

De 80-jarige mevrouw Groen-de Rijk was verheugd om als eerste inwoner van de Drechtsteden de krant van de Sociale Dienst Drechtsteden in ontvangst te mogen nemen van de wethouder. Mevrouw Groen-de Rijk woont zelfstandig in een seniorenappartement en maakt gebruik van een scootmobiel. Daarmee is zij een van de inwoners met een voorziening die nu behoort tot de Wmo. In de Wmo zijn onder andere de Wet voorzieningen gehandicapten en hulp bij het huishouden uit de Awbz ondergebracht. De Sociale Dienst Drechtsteden is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze Individuele Voorzieningen van de Wmo.

Overzicht thuiszorgaanbieders
De krant geeft alle inwoners van Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht een overzicht van de thuiszorgaanbieders waaruit zij kunnen kiezen. In totaal zijn 25 thuiszorgaanbieders geselecteerd, veelal de huidige aanbieders. Inwoners kunnen kiezen voor de thuiszorgorganisatie van hun voorkeur. De krant informeert tevens over het indiceren, dat vanaf 1 juli door de Sociale Dienst wordt uitgevoerd, en over het Persoonsgebonden budget waarmee inwoners de ondersteuning zelf kunnen regelen. Verder bevat de krant informatie over de Wmo-adviesraad, collectieve vervoermiddelen de DrechtHopper en SliedrechtHopper en regelingen voor minima.

De informatie in de krant en de lijst van thuiszorgaanbieders is ook te vinden op www.socialedienstdrechtsteden.nl. Binnenkort verschijnt een brochure waarin de geselecteerde thuiszorgorganisaties zich uitgebreid presenteren. Voor meer informatie kunnen inwoners bellen met de Wmo-telefoon Drechtsteden: (078) 639 80 14, bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.