Boskalis vergroot containerhaven aan monding Panamakanaal

15 mei 2007

PAPENDRECHT - Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat het een omvangrijke opdracht heeft verworven ten behoeve van de uitbereiding van de containerhaven van Balboa, Panama, aan de Pacific monding van het Panamakanaal.

De uitvoering duurt circa 15 maanden vanaf mei 2007, de contractwaarde bedraagt circa € 50 miljoen.
De opdracht wordt uitgevoerd voor Panama Ports Company S.A., onderdeel van de Hutchison Port Holding Group in Hong Kong. Het project omvat de aanleg van nieuw haventerrein, een beschermende rotsdijk en een verbinding met de bestaande kades 16 en 17. Voor deze opdracht zal Boskalis zijn Amerikaanse sleephopperzuiger ‘Stuyvesant’ en
een grote backhoe inzetten, alsmede enkele transportbakken. Het civiele werk zal worden uitgevoerd door de Panamese partner Intercoastal Marine Inc.

Dit project past bij het groeiende containertransport door het Panamakanaal, dat de komende jaren zal worden verdiept en uitgebreid met additionele “Post-Panamax-sluizen”. De markt voor containertransport wordt vooral gedreven door de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.