Jubileum Zaterdagmiddagconcert was echt feestconcert

14 mei 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd het jubileum gevierd van de Stichting Zaterdagmiddag Concerten. Dit 176ste concert sloot een periode van 25 jaar af waarin vele instrumenten en een heel gevarieerd programma de revue passeerden. Ongeveer zes maal per jaar op een laagdrempelige manier ongesubsidiëerd gelegenheid bieden om een uurtje te genieten van klassieke muziek, dat was het doel van het bestuur van de stichting onder de bezielende leiding van haar voorzitter Arie de Bruijn. En daarin zijn zij geslaagd.

Door de aanwezigheid van de meerderheid van het college van Papendrecht kreeg het jubileumconcert ook een speciaal karakter. Het gemeentebestuur liet daar mee blijken dat zij dit soort culturele activiteiten zeer waardeert. De burgemeester ontbrak tot zijn spijt als gevolg van toegeslagen griep, maar hij liet zijn toespraak nu lezen door de wethouder Cultuur Maria Zaal. Ook de wethouders André Vogel en André van Leeuwen toonden hun belangstelling voor dit voor Papendrecht bijzonder gebeuren. De kerkzaal was bijna volledig bezet met een enthousiast publiek dat luisterde naar een Bachprogramma waarbij soms twee, maar ook drie en vier klavesimbels betrokken waren. Een vrij uniek gebeuren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.