Jim Svenoy wint Lenteloop

14 mei 2007

PAPENDRECHT – Bij de 25e Nationale Lenteloop werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen een internationaal podium gehuldigd. Was het bij de mannen de Noor Jim Svenoy die zegevierend over de eindstreep ging, bij de vrouwen was dat de Keniaanse Gladys Otero.

Het weer was in de ochtend nog de grote spelbreker van de jeugdlopen. Ruim 700 dappere jeugdigen trotseerden de hevige regenbuien. Drijfnat maar voldaan van de geleverde prestatie, konden zij over de finish hun medaille, een appel en wat te drinken in ontvangst nemen. Helaas nodigde het weer niet uit om nog enige tijd op het sportpark te vertoeven om gebruik te maken van de springkussens, zich te laten schminken, of zich te storten op een behendigheidsspelletje. Alle inspanning van AV Passaat ten spijt, konden deze attracties helaas drijfnat ingepakt worden.

Voor het middagprogramma, de 7,5 km prestatieloop met ruim 300 atleten en 15 km wedstrijd- en recreatieloop met ruim 500 atleten aan de start, waren de buien in ieder geval weggetrokken. Alleen een straffe wind teisterden de atleten.
Bij de 7,5 km prestatieloop, was het de atleet Roy Hoornweg die met een tijd van 26:37 de overwinning opeiste. Tweede werd Jan van Heteren, derde Michel Korevaar.
Bij de 15 km was het een ware strijd, welke tot op de streep gestreden werd. De Noor Jim Svenoy was in een felle strijd gewikkeld met de Belg Gido van Geyte. Jim Svenoy kwam met enkele meters voorsprong op Gido van Geyte het atletiekcomplex aan de Andoornlaan op. De Belg deed op de baan nog een ultieme poging de Noor op de streep te verslaan, maar Jim Svenoy wist ook deze laatste aanval af te slaan en ging met een tijd van 47:52 over de streep, op één seconde gevolgd door Gido van Geyte. Als derde kwam de Fransman Cedric Foulquier met een tijd van 48:25 over de streep.

Bij de vrouwen was het een soortgelijke strijd als bij de mannen. Gladys Otero en Christina Chepkonga streden tot aan de streep voor de overwinning. Het was uiteindelijk Gladys Otero die met een tijd van 51:31 als eerste over de streep kwam, twee tellen voor Christina Chepkonga. Wendy Jones uit Engeland werd derde (53:08).
Met een totaal van ruim 800 volwassen en ruim 700 kinderen aan de start, mag atletiekvereniging AV Passaat, ondanks de weersomstandigheden, terugkijken op een geslaagde dag. Foto: Richard van Hoek

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.