De Geul actief in Aquapulcabad

14 mei 2007

PAPENDRECHT – Dit weekend werden in het Aquapulcabad in Dordrecht de eerste drie sessies van de Kringkampioenschappen gezwommen. Tijdens deze wedstrijden starten per nummer bij de jongere zwemmers de snelste 16 zwemmers van de kring Rotterdam en bij de oudere zwemmers de snelste 8. Plaatsing voor deze wedstrijd is voor veel zwemmers dan ook een beloning voor een heel jaar trainen. De wedstrijd wordt gezwommen in het 50 meterbad zodat er over het algemeen niet al te veel PR’s te noteren zijn.

Toch slaagde een aantal Geulzwemmers erin zich wel te verbeteren op één of meer afstanden met als uitschieter Jeroen van Dijk, die op de 200 vlinder ruim 12 seconden van zijn beste tijd afzwom, en verder op zowel de 200 school als de 200 wissel zijn tijd verbeterde. Yordi Oetringer liet op de 200 vlinder een PR van bijna 8 seconden noteren: dit leverde hem ook nog een bronzen medaille op. Jasper de Win zwom op de 100 vrij een PR met 1.02.58, dit leverde hem een bronzen plak en een startbewijs voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen later dit seizoen op. De 4x 200 vrij estafette voor heren werd door Ivan van Omme, Kees van der Linden, Marcel van der Perk en Yuri van Omme afgesloten met een mooie derde plaats.

Tijdens sessie 2 zwom Jasper de Win op de 200 school naar een zilveren medaille en zijn 50 vrij was goed voor brons. Ivan van Omme pakte tijdens de derde sessie het brons op de 50 rug en scherpte met 29.07 zijn eigen clubrecord aan. Jasper de Win pakte op de 200 wissel zijn derde bronzen plak van het weekend en veroverde ook op deze afstand een startbewijs voor het NJK.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.