Kees Brinkman met glans clubkampioen schaakclub Papendrecht/Alblasserdam

12 mei 2007

PAPENDRECHT – Kees Brinkman heeft glansrijk het kampioenschap van de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam gewonnen. Hij zegevierde in zowel de eerste als de tweede periode van de competitie. Over het geheel werd Marius de Wit tweede en de onttroonde kampioen Meinte Smink derde.

In de tweede periode werd de competitie gedomineerd door de Alblasserdamse spelers. Na Brinkman volgden Smink, Peter van Wermeskerken en jeugdspeler Pieter Modderkolk. Deze laatste eindigde in de eerste week van mei in het Nederlands kampioenschap voor jeugd van 15 en 16 jaar als laatste van de 24 met slechts één overwinning. Pieter heeft daar echter heel veel geleerd. Hij moest in Venlo opboksen tegen jongelui die veel sterker spelen.

De B-groep van de competitie werd gewonnen door Wim Goossens, die daardoor met David Fitzpatrick en de na de eerste periode gedegradeerde Ad Stabij promoveert naar groep A.
Doordat Pieter Modderkolk bij P/A meespeelt in de seniorencompetitie kon de talentvolle Dillon Hugers de titel bij de jeugd grijpen. Daarbij werd hij enigszins geholpen doordat gedurende de tweede periode van de jeugdcompetitie Diana Gairabekova de overstap maakte van de “gewone” jeugdcompetitie naar de jeugdselectie. De jongelui die daarvan deel uitmaken kunnen ook uitkomen voor de teams van P/A in de seniorencompetitie van de Rotterdamse Schaakbond.
Diana speelde vrijdag nog mee in het A-team van P/A in de regionale jeugdcompetitie. Het Papendrechtse winstpunt werd op een schitterende en creatieve manier gescoord door de 13-jarige Diana. P/A verloor bij de A-teams van Zwijndrecht met 1-3, dat hierdoor opnieuw groepswinnaar werd, voor Sliedrecht, P/A en Dordrecht. Bij de B-teams won Zwijndrecht met 4-0 van P/A. In zes wedstrijden verloor Zwijndrecht slechts één punt. Dordrecht en Sliedrechts epeelden, net als bij de A-jeugd, met 2-2 gelijk. In de B-groep werd Zwijndrecht dus met overmacht winnaar, voor P/A, Sliedrecht en Dordrecht.

Belangstellenden blijven van harte welkom bij de schaakclub, die op dinsdagavond speelt in het Denksportcentrum in Papendrecht. Om 18.45 uur gaan de deuren open voor de jeugd, die schaakles krijgt en competitie speelt, en een uur later begint de schaakavond voor de senioren. Op dit moment is er naast de bekercompetitie alleen nog de laddercompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.