AV Passaat met drie ploegen naar regiofinale

12 mei 2007

PAPENDRECHT – Tijdens het voor Passaat toch al drukke weekend van de 25e Nationale Lenteloop, hebben de junioren ploegen van de Papendrechtse atletiekvereniging in Gorinchem over het algemeen succesvol hun wedstrijden voor de competitie afgewerkt. Bij de CD jeugd plaatsten drie teams zich voor regiofinale, welke 16 juni in Zevenbergen zal worden gehouden.

Net als met de eerste wedstrijd waren de D meisjes het meest succesvol. Waar de 1e wedstrijd in Tilburg met 3928 punten bijna perfect te noemen was, moesten de meiden het deze keer met 192 punten minder doen. Ondanks dit feit staat de ploeg met 3736 punten fier 2e in de regio en zelfs 6e landelijk. Een plaats in de landelijke finale in september (de eerste 12) behoort zeker tot de mogelijkheden. Prestatie van de dag voor de D-tjes lag in handen van Marije Severijnen, die op zeer sterke wijze in een tijd van 3.20,12 minuten de 1000 meter voor zich opeiste. De andere 1e plaats was voor Esmee Boer op de 60 meter horden in een tijd van 12,06 seconde. Verdere ereplaatsen kwamen op naam van Charlotte Westbroek (2e bij ver met 4,04 meter), Evi Terreehorst (2e op kogel met 9,97 meter) en Amber Bothof (3e op speer met 21,30 meter).

De jongens C verbeterde zich ten opzichte van de 1e wedstrijd in Tilburg met 185 punten tot een totaal van 5445 punten. Zij gaan als 3e de regiofinale in. Met een 12e plaats op de landelijke ranglijst staan zij op het randje voor wat betreft het behalen van de landelijke finale. De grote man bij de C’s was opnieuw Mathijs Huisman met een 2e plaats op de 100 meter (12,27 seconde) en een 1e plaats op de 100 meter horden (15,76 seconde). Andere opvallende prestaties kwamen op naam van Sven Maliepaard (2e op de 800 meter in 2.23,51 minuten), Giovanni Nijbroek (2e op ver met 4,99 meter en 3e op speer met 35,06 meter), Yannick Paalvast (3e op kogel met 9,52 meter en een mooi pr op hoog met 1,55 meter) en een fraaie 2e plek van 4x 100 meter estafetteteam.

Bij de meisjes C zal het behalen van de landelijke finale een moeilijker opdracht zijn. Ondanks een fraaie 5e plaats regionaal staan de meiden er landelijk met een 19e plaats nog niet goed genoeg voor. De ploeg liet wel een duidelijke verbetering van het puntenaantal zien. Het totaal van 4263 punten was maar liefst 273 punten hoger dan bij de eerste wedstrijd. Met een paar weekjes nog harder trainen is een verrassing zeker nog niet uit de lucht. Grootste punten pakster was Suzanne Janssens met een 2e plaats op hoog (1,45 meter) en een 4e plaats op de 80 meter horden (14,87 seconde). Werpster Annemieke de Groot verrasde door, naast haar 4e plaats op de kogel (8,06 meter), het discuswerpen met 21,30 meter voor zich op te eisen.
De jongens D ploeg viel met een 10e plaats regionaal net buiten de boot voor de volgende ronde.

In Oud-Beijerland deed de meisjes B ploeg het al niet veel minder. Opvallende prestaties kwamen daar vooral op naam van Pamela Kiel. Met twee eerste plaatsen op kogel en discus (resp. 13,97 meter en 36,22 meter) legde zij de basis voor een onverwachte goede notering. De andere nationale topper Rachel van Harlingen liet op speer met 32,68 meter wat metertjes liggen en debuteerde aan de andere kant sterk op de 400 meter met 1.04,56 minuut. C meisje Suzanne Janssens haalde verrassend sterk de punten binnen op de 100 meter horden (17,98 seconde) en hoog (1,45 meter / 6e). Loopster Annelies Slieker heeft zich in korte tijd goed ontwikkeld op de middenlange afstand, getuige een mooie tijd van 2.50,13 minuten op de 800 meter. Voor een plaats in de landelijke finale zullen de B meisjes nog wel veel verbetering moeten laten zien, maar met de wetenschap dat er volgens de trainer op alle onderdelen nog wel iets tot veel rek zit, zullen de meiden daar in de 2e wedstrijd zeker voor gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.