Papendrecht Sportstad van het jaar 20??

10 mei 2007

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht was ooit, in een ver verleden, sportstad van het jaar. Daarna nooit meer, maar dat kan veranderen. De ambitie van het gemeentebestuur is nu dat, mede door de vele nieuwe voorzieningen, Papendrecht weer kan meedoen in de competitie voor die titel.
De afgelopen maanden is er al veel overleg geweest met alle belanghebbenden om te kijken waar het Sportcentrum aan de Lange Tiendweg aan moet voldoen om tot die nominatie te komen. Woensdag zorgde Michel Zegelaar er tijdens een presentatie van de financiële en fysieke ruimte voor dat alle aanwezige belanghebbenden aan het woord kwamen om hun kritiek, positief zowel als negatief, te spuien. De tafels van de raadszaal waren bezet met mensen uit de praktijk.

Sportbeoefenaars, sportbestuurders, belangenbehartigers, ze waren er allemaal. En ze kregen ruim voldoende gelegenheid hun opmerkingen de zaal in te slingeren. Dit alles gebeurde nadat Peter Post, een deskundige op dit terrein, ingehuurd om te bekijken wat er binnen de gestelde grenzen mogelijk is, een PowerPoint presentatie had gegeven. Duidelijk werd wel dat vele wensen wel, maar ook enkele niet, kunnen worden gerealiseerd. Het complex gaat in ieder geval ruimte bieden aan een groot aantal natte en droge sporten en er wordt rekening mee gehouden dat tijdens de jarenlange bouw periode de clubs niet zonder gebouw, resp. zwembad komen te zitten. Daarom wordt voorgesteld om de nieuwbouw niet op de oude locatie te plaatsen doch elders op het terrein inclusief de parkeerplaats. De natuurlijke begrenzing wordt bepaald door de woningen, hotel, sportgebouw en Interval. na de nieuwbouw kunnen dan de oude gebouwen (zwembad en sporthal) worden afgebroken om als parkeerplaats of ligweide (?) terug te keren. Het is overigens niet te voorkomen dat het buitenbad één seizoen niet bruikbaar is.

Na nog een aantal gesprekken met belanghebbenden zal het organisatiebureau met een programma van eisen naar buiten komen en ook dat weer voorleggen aan de bevolking. Wethouder André Vogel liet zich ontvallen dat hij een onverwachte ingeving had gekregen waarbij het oude zwembad gebruikt zou worden als parkeerplaats onder het maaiveld, daarmee de beschikbare ruimte vergrotend voor bijv. de ligweide. Zelfs die gedachte wordt nu 'meegenomen'.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.