A junioren teams AV Passaat knap tweede

10 mei 2007

PAPENDRECHT - Zowel de meisjes als de jongens A junioren ploeg van AV Passaat zijn knap tweede geworden tijdens de 1e competitiewedstrijd van dit jaar. De teams maken hiermee hun ambities voor een finale plaats in september, en misschien nog wel meer, duidelijk waar. Beide ploegen moesten aan het eind van de dag alleen de regerend kampioenen voor zich dulden.

In een relatief koel en winderig Den Haag lieten de talentenploegen van AV Passaat zien dat dit een mooi jaar voor ze kan gaan worden. De meisjes ploeg moest alleen regerend kampioen Olympus ’70 uit Naaldwijk met een verschil van 388 punten voor laten gaan. Met drie Nederlands Kampioenen in de gelederen kan er ook moeilijk minder verwacht worden. Rachel van Harlingen liet haar persoonlijke ambities op speerwerpen blijken door het onderdeel met een afstand van 38,26 meter te winnen.

Pamela Kiel won zelfs haar beide onderdelen. Op discus verbeterde zij haar PR naar 38,88 meter. Op kogel viel alleen de afstand tegen door een onwillige elleboog. Ook Sanne Korteland kon niet voluit gaan op haar favoriete onderdeel, het hink-stap, door lichte rugproblemen. Met haar derde plaats op dit onderdeel (10,19 meter) bleef zij dan ook ver van haar mogelijkheden verwijderd. Meerkampster Lieke Bakker won het hoogspringen (1,60 meter) en werd tweede op de horden (15,99 sec.). Sprintster Gitta van der Leun deed goed mee met een vierde plaats op de 400 meter (65,46 sec.). De prestatie van de dag, voor wat de meisjes betreft, kwam op naam van het 4x 100 meter estafette team. In een vloeiende stijl bleven Rachel, Gitta, Lieke en Sanne met 50,17 sec. gerenommeerde ploegen als PAC en Olympus ’70 voor. Met het idee dat de meiden er nog niet alles uit konden halen door de kleine blessures, gaan ze op 23 juni op voor de tweede wedstrijd om zich te plaatsen voor de nationale finale in september.

De jongens ploeg van Passaat kwamen zelfs nog dichter bij de overwinning in deze eerste poule wedstrijd. Zij moesten het met zo’n 80 punten afleggen tegen de regerend kampioen Ilion uit Zoetermeer. Prestatie van de dag voor de jongens ploeg kwam op naam van Patrick Geluk. In fraaie stijl won hij op polsstok met een hoogte van 4,30 meter, een verbetering van zijn PR met 20 centimeter. De limiet voor uitzending naar de EYOF (4,40 meter) zat er dit weekend nog net niet in.

De jongens kwamen met nog drie andere eerste plaatsen naar huis. Patrick Cronie maakte zijn favorietenrol op kogel en discus volledig waar (resp. 16,23 en 46,74 meter). Patrick komt hiermee al aardig op stoom voor plaatsing op het Europees Junioren Kampioenschap, wat dit jaar in Hengelo zal worden gehouden. Collega Nederlands Kampioen Roy Hoornweg was op zijn 3000 meter een klasse apart. Al na 100 meter liep hij alleen vooraan.

Door het gebrek aan concurrentie en de vele windvlagen viel zijn eindtijd van 8.55,67 minuten eigenlijk nog wat tegen. Frank Everaarts en Roel Hubers vielen op door mooie plaatseringen op hun favoriete onderdelen. Frank werd derde op de 100 meter in 11,94 seconden en Roel vijfde op de 400 meter in 53,50 seconden. Joep Kluwen en Tim Mulders liepen persoonlijke records op respectievelijk de 800 en 1500 meter. Het estafette team (Rogier Hoogerwerf / Jeroen Janssen / Patrick Geluk en Frank Everaarts) hield zich met een 4e plaats in 45,99 seconden zeer goed staande. Ook de jongens kunnen langzaamaan in hun agenda rekening gaan houden met een finaleplaats in september.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.