Wat doet een politievrijwilliger?

09 mei 2007

Als politievrijwilliger is de straat je belangrijkste werkterrein. Politievrijwilligers houden onder meer toezicht op alle zaken die voor de veiligheid en leefbaarheid een risico vormen en treden zonodig corrigerend op. Ze worden bijvoorbeeld ingezet bij grootschalige evenementen zoals jaarmarkten, sportevenementen, koninginnedag, havenfeesten, kermissen en projecten als bijvoorbeeld verkeer - en alcoholcontroles. De taken van een vrijwilliger zijn te vergelijken met die van een politiesurveillant. De minimale inzet van een politievrijwilliger is 150 uur per jaar.  Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/zuid-holland-zuid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.