Echtpaar Timmer-Hut 60 jaar getrouwd

02 mei 2007

PAPENDRECHT – Burgemeester De Bruin bracht het diamanten echtpaar op woensdag 2 mei een bezoek aan de Pontonniersweg, om hun te feliciteren met hun jubileum. Op de foto is te zien hoe een van hun zonen, die werkt bij de Rijkswaterstaat, op de rivier de Merwede met zijn boot een flinke vreugdestraal water in de lucht spuit.

Jan Timmer en Elly Hut hebben elkaar ontmoet op de vismarkt in Groningen. Deze straat liep je in die tijd op en neer en zo ontmoette je elkaar (zeg maar de hangjeugd van toen). Jan is met 14 jaar naar zee gegaan en Elly heeft nog “gediend” bij verschillende huizen.

Jan heeft destijds de nodige kilometers gefietst om bij Elly een avondje door te brengen. Ook is in die tijd de oorlog uitgebroken. Ze hebben een paar maanden ondergedoken gezeten in de provincie Groningen op een boerderij en zij niet alleen. Hier zijn ze ongeveer 50 jaar na dato, samen nog een keer naar toe geweest en herinneringen opgehaald.

In 1947, midden in de oorlog zijn ze getrouwd. Jan had zijn bestaan toen inmiddels als zeeman op de kustvaart. Een week nadat ze getrouwd waren is hij naar zee gegaan en een week voordat zijn oudste broer geboren is, kwam hij weer thuis. Net op tijd voor de geboorte. (14 december 1947) van Luit-Jan dus geboren in Groningen in het ziekenhuis. Ze varen inmiddels samen op de coaster op de kustvaart. Ze hebben gevaren van Noord naar Zuid. Je moet dan denken aan Noorwegen, Zweden Finland, veel Engeland en vele steden aan de Middellandse zee. Ook de Noordkant van Afrika en Turkije niet te vergeten. Atlantische Oceaan kant, Nederland, België en Frankrijk/Spanje. Vele herinneringen en souvenirs zijn er gekocht en bewaard gebleven en voor vele mensen werd wat meegenomen. Vele bollen wol zijn er gekocht, want Elly had een breimachine en heeft veel nijvere arbeid hierop verricht. Nog steeds wordt er gebreid, moeder/oma breit voor alle mannen (en sommige vrouwen) geiten haren sokken, of voor mijn zus diverse slofjes.

Jan en Elly hebben samen 6 kinderen gekregen, 3 zoons en 3 dochters. Bij de geboorte van het vierde kind besloot Elly dat ze genoeg had meegevaren op de coaster en voortaan liever bij de kinderen wilde blijven.

Ze zijn in 1971 in Papendrecht aan de Havenstraat 5 komen wonen. Hier hebben ze 25 jaar met plezier gewoond. Buurvrouw Kuipers, beter bekend als tante Aafke, werd voor vele kinderen een 2e moeder.

Dan verhuizen ze naar de Pontonniersweg. Inmiddels wonen ze hier alweer meer dan 10 jaar. Hun ervaring is dat het een heel gezellig appartement is met heel veel sociale controle, dus het is er goed wonen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.