Geul zwemmers missen kampioenschap op enkele seconden

23 april 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in een afgeladen Caribabad in Gorinchem de laatste wedstrijd in de regionale ZRO competitie gezwommen. De Geul begon aan deze wedstrijd met een achterstand van 47 seconden op de koploper en door het geweldige zwemmen van alle zwemmers en zwemsters werd het verschil uiteindelijk teruggebracht tot 9 seconden. Trainster Henny van der Perk verklaarde na afloop dan ook zeer trots te zijn op alle zwemmers en de behaalde tweede plaats.

De jongste zwemmers, Debby van Steenderen, Tim Muller, Chadassa Mannee en Jesse de Win, deden van zich spreken door zowel de 4x50 vrij als de 4x50 wisselslag estafette te winnen. Individueel zwommen zij ook nog de 100 wissel, waarbij Chadassa het zilver opeiste en Carmen Muilwijk het brons. Carmen pakte tevens het PR record van de dag door ruim 6 seconden van haar beste tijd af te zwemmen.

In de categorie junioren 2 zwommen Jasper de Win en Bas van den Sigtenhorst belangrijke punten bij elkaar door zowel op de 200 vrij als op de 50 school respectievelijk goud en zilver te halen. Jasper scherpte op de 50 school voor de derde keer in drie weken zijn eigen clubrecord aan. Bij junioren 4 zwom Jeroen van Dijk naar het brons op de 50 rug en Bas van den Sigtenhorst leverde een prima prestatie door de 100 school in deze categorie te winnen. In de categorie jongens jeugd pakte juniorenzwemmer Jasper de Win belangrijke punten door op de 100 vlinder derde te worden in een nieuw clubrecord onder de 14 jaar van 1.09.26. Voor de heren stond deze wedstrijd de loodzware 400 wissel op het programma. Yuri van Omme en Wouter de Win zwommen voor wat ze waard waren en dat leverde Yuri een bronzen plek op. De 50 school was voor de heren van de Geul: Ivan van Omme werd eerste en Martijn de Win tweede.

De afsluitende 8x50 vrij was een passend slot van deze zeer spannende wedstrijd. Onder luide aanmoedigingen van hun clubgenoten zwommen Hanneke Meesters, Wouter de Win, Chantal van der Perk, Martijn de Win, Senna van Dongen, Marcel van der Perk, Carmen Baart en Ivan van Omme naar een derde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.