VV Drechtstreek wint laatste thuiswedstrijd seizoen

23 april 2007

PAPENDRECHT - Het was zaterdag een heerlijke voetbalmiddag op sportpark Oostpolder waar Drechtstreek zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen afsloot met een 5-3 overwinning. Acht doelpunten en twee aanvallende ploegen onder leiding van een goed leidende scheidsrechter Schot uit Zeeland zorgden voor een aantrekkelijk kijkspel zonder gele kaarten.

Omdat Drechtstreek wist dat het een grote overwinning nodig had om eventueel nog aanspraak te kunnen maken op de periodetitel, ging het met een aanvallend concept van start. De ene na de andere aanval rolde af op het doel van Lekvogels keeper Van Zessen, maar zonder resultaat. Lekvogels nam het initiatief over en scoorde binnen enkele minuten wel twee keer en kwam daarmee op 0-2.

Desondanks bleef Drechtstreek goed en aanvallend voetballen. In de achterhoede werd omgeschakeld naar één op één, waardoor een groter overwicht ontstond op het middenveld. Net voor de rust mocht Stefan Jonkman een vrije trap nemen die hij met een schitterende diagonale bal in de rechterhoek van het doel te plaatste, 1-2.

Coach Aart Kersbergen besloot direct na rust laatste man Hans Keesmaat door te schuiven naar het middenveld om zodoende nog meer aanvalskracht te krijgen. En met resultaat want in de 50e minuut wist Melvin Wolters uit een hoekschop de stand gelijk te trekken en 5 minuten later zette Jeroen Kuil Drechtstreek zelfs koelbloedig op 3-2. Lang kon Drechtstreek hier niet van genieten want met een afstandschot van ca 20 meter schoot Juan Gonzales de Lekvogels weer naast Drechtstreek.

Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en gingen voor de winst. In de 79e liet Hans Keesmaat na een diepe bal met een fraai schot de 4-3 aantekenen. In de 89e min wist Robert van Heijst zowel de laatste man als de keeper van Lekvogels te omspelen en zorgde voor de einduitslag van 5-3.

Doordat V.V.A.C. zijn uitwedstrijd tegen Streefkerk winnend afsloot, loopt Drechtstreek loopt de nacompetitie mis. Asperen, Streefkerk en V.V.A.C. hebben zich daarvoor wel geplaatst. Drechtstreek rest nog de competitiewedstrijd tegen D.F.C. op 28 april.

Foto: Stephan Jonkmans scoort 2-1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.