PKC verliest nipt NK zaalkorfbal

16 april 2007

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 14 april werd in Ahoy het NK zaalkorfbal gespeeld. De finale begon goed voor PKC, want het had de 1e helft goed onder controle; het scoorde gemakkelijk, de rebound was goed verzorgd en de ploeg bleef de hele 1e helft op veilige voorsprong, althans zo leek het. Bij de stand 9-4 kort voor rust, toen DOS'46 nog steeds stroef draaide, verzuimde PKC om door te drukken en ging zelf steeds moeilijker in de organisatie draaien. Daardoor kwam de 10e treffer niet op het scorebord en kon DOS'46 langzaam terugkomen. De wedstrijd dreigde te kenteren en er komt steeds meer passie in de wedstrijd, wat resulteert in een gele kaart voor Leon Simons vanwege opmerkingen richting de scheidsrechter. Bij rust een voorsprong van 3 punten , maar PKC moet opletten het koppie er bij te houden en de rust behouden!

DOS kwam meer en meer in de wedstrijd en knokte zich in de eerste minuten na de rust, doordat de dames ineens makkelijk gingen scoren, langszij PKC: 9-9. Af en toe gebeurde dat iets te letterlijk, wat een gele kaart opleverde voor André Kuipers. Na 10-10 kwamen de Nijeveners voor het eerst op voorsprong: 10-11. PKC moest forceren om aan te haken en kwam bij 13-13 weer langszij. Vervolgens demarreerde DOS'46 naar 13-16 en helaas kon PKC nu niet meer tijdig aansluiten...Het kwam nog wel tot 16-17 maar moest vervolgens toezien hoe DOS'46 de titel behaalde...

Het scoreverloop:

1-0 Wim Scholtmeijer (doorloopbal)
2-0 Wim Scholtmeijer (afstandschot)
2-1 Casper Boom (schot)
3-1 Bart Cleyman (schot)
4-1 Saskia Euser (omdraaibal)
4-2 Haralt Lucas (schot)
5-2 Leon Simons (schot)
6-2 Bianca Joustra (schot)
6-3 Andre Kuipers (schot)
6-4 Peter Lageweg (schot)
7-4 Bianca Joustra (schot)
8-4 Bart Cleyman (schot)
9-4 Wim Scholtmeijer (schot)
9-5 Haralt Lucas (schot)
Leon Simons krijgt een gele kaart
9-6 Casper Boom

Ruststand: 9-6

9-7 Mirjam de Kleijn
9-8 Sabrina Bijvank (schot)
9-9 Sabrina Bijvank (schot)
10-9 Bart Cleyman (vrije bal)
10-10 Casper Boom (schot)
10-11 Haralt Lucas brengt DOS'46 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met nog 20 minuten te gaan.
10-12 Sabrina Bijvank (vrije bal)
11-12 Bart Cleyman (doorloopbal)
11-13 Casper Boom (schot)
12-13 Saskia Euser met een schot vanaf de lijn
Gele kaart voor Andre Kuipers na duwen van Leon Simons
13-13 Wim Scholtmeijer maakt weer gelijk. Nog 10 minuten te gaan.
13-14 Peter Lageweg (schot)
13-15 Casper Boom (schot)
13-16 Sabrina Bijvank (schot)
14-16 Suzanne Struik (schot). Nog 5,5 minuut te gaan
14-17 Peter Lageweg (schot)
wissel: Djin Schott komt in het veld voor Bart Cleyman
2 minuten te gaan: Peter Lageweg mist strafworp
15-17 Leon Simons komt met een hoekie!
wissel:Lara Boonstoppel komt in de ploeg voor Suzanne Struik
16-17 Lara Boonstoppel

Dos'46 behaalde hiermee de 2e zaaltitel op rij. Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.