De Geul zwemt laatste Zwemcompetitiewedstrijd

14 april 2007

PAPENDRECHT - Zaterdag werd in zwembad de Hooght de laatste wedstrijd van dit seizoen gezwommen voor de KNZB Zwemcompetitie. Door de zwemmers van de Geul werden maar liefst 44 persoonlijke records neergezet, met als uitschieters Nick Molle en Ben Muller, die op de 100 wissel rond de 14 seconden van hun beste tijd afhaalden.

De allerjongsten zwommen 100 wissel, met een eerste plaats voor Latona Baart en een derde plaats voor Sophia van Maren, en 25 school, met een eerste plaats voor Nick Molle en een tweede plaats voor Latona Baart.
In de categorie meisjes minioren 6 won Chadassa Mannee zilver op de 50 vlinder en brons op de 100 vrij, Debby van Steenderen veroverde het zilver op de 100 vrij. Bij de jongens was er tweemaal goud voor Jesse de Win en tweemaal zilver voor Tim Muller. De junioren 2 zwommen 200 vrij en 50 school. Carmen Baart tikte bij de meisjes als tweede aan op de vrij en als eerste op de school. Bij de jongens won Jasper de Win zilver op zowel de vrij als de school, waarbij hij met 35.62 zijn eigen clubrecord aanscherpte. Bas van den Sigtenhorst zwom op de school naar het brons.

In de categorie meisjes jeugd veroverde Senna van Dongen het goud op zowel de 100 wissel als de 200 rug. Juniorenzwemster Rachel Muller won knap het brons op de 100 wissel. Femke van der Linde zwom bij meisjes senioren naar een derde plaats op de 100 rug en Carmen Baart viste het zilver uit het water op de 100 vrij, een mooie prestatie van deze junioren. Jeroen van Dijk veroverde bij jongens jeugd het brons op de 100 rug.

De heren kwamen 3 maal aan bod. Op de 100 vrij was er zilver voor Wouter de Win en brons voor Yuri van Omme. Op de 200 wissel zwom Yuri naar het zilver en op de 50 vrij was er wederom zilver voor Wouter en brons voor Ivan van Omme.
Er stond ook nog een aantal estafettes op het programma. De 4x25 school, met Nick Molle, Latona Baart, Yaro Roodenburg en Sophia van Maren werd winnend afgesloten evenals de 4x50 vrij met Senna van Dongen, Chadassa Mannee, Femke van der Linde en Carmen Baart. De 4x50 vrij jongens, met Rob van Leeuwen, Bas van den Sigtenhorst, Tim Muller en Jasper de Win leverde een tweede plaats op. Op de 4x50 wissel werd door Jeroen van Dijk, Bas van den Sigtenhorst, Yordi Oetringer en Nick Tiesema een derde plaats gehaald. Op de afsluitende 8x50 vrij zwommen Jasper de Win, Rachel Muller, Sven Dekker, Claudia de Win, Yordi Oetringer, Senna van Dongen, Wouter de Win en Sanne Buurman eveneens naar een derde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.