PKC wint eerste wedstrijd play-offs

02 april 2007

PAPENDRECHT - In de eerste play-off wedstrijd liet PKC/Café Bar op zaterdag 31 maart het Groningse NIC/MWM volledig kansloos, net als in het eerdere treffen tussen beide ploegen in december in de PKC-hal.
Nic was tot op de tanden toe bewapend naar Papendrecht gereisd, met Michiel Gerritsen die als een Gladiator gekleed toch tot spelen in staat bleek, ondanks zijn kaakbreuk. Maar het mocht uiteindelijk toch niet helpen.

Het waren wel de Groningers die in het begin van de wedstrijd het voortouw namen en steeds aan de voordelige kant van de score wisten te staan.
PKC/Café Bar wist echter steeds weer gemakkelijk aan te sluiten, waardoor na een kwartier spelen de ploegen nog volledig in evenwicht waren: 5-5.
Dat was het moment waarop Steven Mijnsbergen gas liet geven. Binnen enkele minuten was toen het eerste verschil gemaakt: 8-5.
PKC/Café Bar bleek over de breedte gewoon sterker, schoot scherper en gebruikte daarbij alle pionnen. Het was bij momenten een ware lust voor het oog met prachtige goed uitgespeelde aanvallen, waar Nic het weerwoord niet op kon vinden. Bij rust stond er 14-7 op het scorebord en was de wedstrijd al gespeeld.

Even probeerden de Groningers nog aansluiting te krijgen in de tweede helft, 14-8 via Michiel Gerritsen, maar het antwoord van Papendrechtse zijde deed Nic de das om: vijf treffers op rij en het was 19-8. Nic legde zich bij de nederlaag neer, wisselde preventief Michiel Gerritsen, waardoor PKC/Café Bar freewheelend naar het eindsignaal kon korfballen.
Eindstand: 28-15.

Volgende week zullen beide ploegen elkaar opnieuw treffen in Groningen. Zoals Steven Mijnsbergen voor de televisie verklaarde is "Nic uit en Nic thuis" een wereld van verschil en zegt het resultaat van vandaag helemaal niets.
Het is dus zeker niet zo dat PKC/Café Bar het finaleticket volgende week zomaar in de schoot geworpen zal krijgen, maar het eerste begin is er. Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.